Mød vores frivillige


Linda Sommer, lokalformand i Maribo Lokalforening

Fakta

  • Linda Sommer
  • Frivillig formand i Maribo Lokalforening
  • Har været frivillig i Red Barnet siden 2011 

Hvad laver du som frivillig lokalformand?

Jeg er med til at planlægge årets arrangementer og beslutte, hvilke projekter vi skal lave. Jeg er blandt andet tovholder på et samarbejde med ambassadørskoler, jeg er med som støtte i genbrugsbutikken, og jeg er med ind over planlægning af landsindsamlingen i vores lokalområde. Nogle af vores familier har særlige udfordringer med kommune og skoler, så der hjælper jeg dem med at gå med til møder. 

Hvorfor blev du frivillig i Red Barnet?

Jeg blev frivillig, fordi jeg hørte om familieoplevelsesklubberne og syntes, at det lød som et fantastisk koncept. Jeg tænkte, at det var noget, vi også skulle have på Lolland, og min datter og jeg gik i gang med starte projektet op. Vi var 10 frivillige, der gik i gang i december 2011, og fire måneder efter havde vi etableret klubben.

Hvad giver det dig at være frivillig?

Jeg kan godt lide at gøre en forskel. Jeg synes, det er en fornøjelse at være med til at hjælpe og udvikle børn. Jeg vil gerne gøre, hvad jeg kan for at hjælpe andre, der hvor jeg er. Når man har evnen til at hjælpe andre, så synes jeg også man har en forpligtelse til at gøre det.

Hvad får du ud af at være frivillig i Red Barnet?

Jeg får et rigtig godt menneskekendskab gennem mit arbejde i Red Barnet. Vi får nogle gode redskaber uddannelsesmæssigt, som jeg kan bruge i mange sammenhænge. Jeg får et kæmpe netværk og møder en masse spændende mennesker, som også synes det er fantastisk at være med til at gøre en forskel.

Hvilke råd har du til andre, som overvejer at blive frivillige i Red Barnet?

Red Barnet er en organisation med rigtig mange muligheder. Man kan være frivillig på mange måder, og der er plads til alle slags frivillige – fra den, der bager boller, til fundraiseren. Du kan følge med på vores frivillig jobnet og se, hvilke tilbud vi har.

Læs mere om Red Barnets frivillige

Jeg vil gerne gøre, hvad jeg kan for at hjælpe andre, der hvor jeg er. Når man har evnen til at hjælpe andre, så synes jeg også, man har en forpligtelse til at gøre det.