Mød vores frivillige


Laura, leder i Amager Familieoplevelsesklub

Fakta 

  • Laura Anne Jacobsen, 26 år
  • Frivillig leder i Amager familieoplevelsesklub
  • Har været frivillig i Red Barnet siden sommer 2015 

Hvad laver du som frivillig klubleder?

Mit arbejde består i at organisere de frivillige aktiviteter, og samtidig deltager jeg også altid selv i oplevelserne sammen med børnene. Vi er to frivillige ledere, der sørger for, at der én gang om måneden bliver lavet en aktivitet, og vi står for planlægning og organisering sammen med vores fundraisere. Men det at være sammen med børnene er også en meget stor del af at være frivillig for mig. 

Hvorfor er du frivillig i Red Barnets oplevelsesklub?

For mig handler det rigtig meget om, at jeg gerne vil lave noget frivilligt arbejde, hvor jeg får nogle positive oplevelser sammen med børn. Jeg vil gerne være en del af organiseringen af aktiviteterne og samtidig skabe relationer til børnene, og det har jeg mulighed for i oplevelsesklubben.

Hvad giver det dig at være frivillig?

Jeg får erfaring i forhold til at organisere frivilligt arbejde og sørge for, at tingene bliver stablet på benene. Omvendt er det vigtigste for mig at være sammen med børnene. Jeg vil gerne give børn, der ikke har forudsætningerne for det, mulighed for at få nogle positive oplevelser, som de kan fortælle om i skolen mandag morgen. Det giver mig rigtig meget at se, at børnene får skabt nogle gode venskaber med hinanden, og at de får nogle gode oplevelser med deres familier.

Hvad har du lært gennem frivilligt arbejde?

Jeg har blandt andet været på kursus i psykologisk førstehjælp i forbindelse med flygtningekrisen, hvor Red Barnet uddannede frivillige i at tage i mod flygtninge i København. Jeg fik undervisning i, hvad det vil sige at møde børn, der er i krise, og det var meget interessant.

Jeg får både faglige og personlige kompetencer ved at være frivillig. Jeg lærer, hvordan jeg kan være med til at engagere frivillige og sørge for, at de bliver ved med at have lyst til at være en del af vores arbejde.

Hvilke råd har du til andre frivillige?

Mit råd til andre frivillige er, at man tager ejerskab og selv byder ind. Det gør arbejdet så meget sjovere. Og så er det vigtigste af alt, at man møder børnene der, hvor de er, og husker på at det er for deres skyld, vi er her.

Læs mere om Red Barnets frivillige

”Jeg vil gerne vil give børn, der ikke har forudsætningerne for det, mulighed for at få nogle positive oplevelser, som de kan fortælle om i skolen mandag morgen”