Mød vores frivillige

Birgit, leder af genbrugsbutikken i Aarhus 

Fakta

  • Birgit Stensgaard
  • Leder af genbrugsbutikken i Aarhus
  • Har været frivillig i Red barnet siden forår 2015 

 Hvad laver du som leder i genbrugsbutikken?

Jeg har været på projektet fra scratch og hjulpet med alt fra at finde lokaler og rekruttere frivillige til at få lavet en struktur på den hverdag, der er i butikken. Jeg bruger meget tid på det organisatoriske arbejde med at holde informationsmøder og lave vagtplan, men jeg nyder også at være i butikken sammen med de andre frivillige og tale med kunderne. Der er også alt det praktiske med at vaske og stryge tøjet og holde butikken ren og pæn. Der er en god blanding af mange opgaver.

Hvorfor er du frivillig i Red Barnet?

Da jeg gik på pension, tænkte jeg, at jeg gerne vil lave noget meningsfuldt frivilligt arbejde, hvor jeg kunne bruge mine evner og kompetencer og samtidig støtte en god sag. Da jeg så, at Red Barnet søgte ledere til en ny genbrugsbutik i Aarhus, kaldte det på mig. Jeg har været dagsinstitutleder før og elsker at starte nye projekter op, så det var lige det, jeg havde lyst til.

Hvad giver det dig at være frivillig?

Jeg synes, at genbrug giver god mening på mange måder. Vi kan hjælpe nogle mennesker, der ikke har penge til at købe nyt dyrt tøj, og samtidig kan vi støtte et godt formål.

Hvad har gjort særligt indtryk på dig som frivillig?

Vi har lavet en aftale i Aarhus om, at flytningen kan købe tøj for 50 % i butikken, første gang de kommer med deres sagsbehandler. Det betyder meget for mig, at vi kan være med til at hjælpe de familier. Det er ikke let at komme til et fremmed land uden noget som helst. Derfor er det også rigtig dejligt at se, at de kan gå fra butikken med poser med tøj og legetøj, som de ikke havde haft mulighed for at købe ellers.

Hvilke råd har du til andre, som overvejer at blive frivillige i Red Barnet?

Jeg synes bare, at man skal kaste sig ud i det og prøve det. Vi har den fordel som frivillige, at hvis det ikke arbejdet er noget for en, så kan man stoppe eller prøve noget andet. Der er mange muligheder, og hvis man ikke passer på den ene hylde, så passer man nok på en anden. 

Læs mere om Red Barnets frivillige

Jeg synes, at genbrug giver god mening på mange måder. Vi kan hjælpe mennesker, der ikke har råd til nyt dyrt tøj, og samtidig kan vi støtte et godt formål”