Mød vores frivillige

Anna Marie, frivillig i genbrugsbutikken Hovedgaard 

Fakta:

  • Anna Marie 75 år
  • Frivillig i genbrugsbutikken Hovedgaard
  • Har været i Red barnet siden 1967

 Hvad laver du som frivillig?

Jeg står i butikken hver 14. dag, og når der mangler ekstra hænder, hjælper jeg til. Udover det laver jeg regnskab og vagtplaner for de frivillige og er med til at vedligeholde butikken og holde den ren og pæn.

Jeg synes, det er utrolig vigtigt, at man har en indbydende butik. Når kunderne kommer, er vi venlige og smilende og taler med dem. Det betyder meget, at vi er imødekommende og giver et godt indtryk til dem, der kommer forbi.

Hvorfor blev du frivillig i Red Barnet? 

Jeg blev frivillig af den simple grund, at vores by begyndte at udvikle sig, og vi manglede en børnehave. Gennem Red Barnet fik vi oprettet en børnehave, og da vi havde fået projektet op og stå, fortsatte jeg som frivillig bagefter. Jeg har lavet mange ting gennem årerne, indtil vi åbnede vores første genbrugsbutik i 2002. 

Hvad giver det dig at være frivillig?

Det har givet mig rigtig meget at være frivillig. Når jeg ser alt det ulykke, der er, så tænker jeg, at jeg bliver nødt til at blive ved med at kæmpe for børnene og gøre det så godt som jeg nu kan. I vores by ved alle, hvad vi står for. Vi har igennem årene lavet så mange ting, og nu har vi vores butik, hvor vi kan blive ved med at gøre en forskel. Det betyder meget for mig, at jeg kan blive ved med at gøre en indsats ud fra de evner, jeg har.

Hvad får du ud af at være frivillig i Red Barnet?

Jeg synes, at det er så skønt med alle de kollegaer, jeg har lært at kende som frivillig. Det smitter af på familierne og kunderne i butikken, at vi har et rigtig godt socialt sammenhold. Jeg har også fået meget tætte venskaber privat gennem mit frivillige netværk. 

 Hvilke råd har du til andre, som overvejer at blive frivillige i Red Barnet?

Du må endelig ikke holde dig tilbage. De frivillige er gode til forskellige ting, og der er altid et eller andet, du kan bidrage med. Der er altid brug for en hjælpende hånd - og du får rigtig meget igen. Der er ikke nogen, der kan udrette noget alene, men alle kan være med til at gøre en forskel.

Læs mere om Red Barnets frivillige

Jeg synes, at det er så skønt med alle de kollegaer, jeg har lært at kende som frivillig. Det smitter af på familierne og kunderne i butikken, at vi har et rigtig godt socialt sammenhold.