Red Barnet har brug for
frivillige til Naturklub
i Høje Taastrup

Hver uge mødes børn fra Høje Taastrup i Red Barnets Naturklub og får masser af gode og givende oplevelser i naturen sammen. Det sker takket være frivillige. Lige nu er der brug for en håndfuld flere frivillige, som har lyst til at være en del af holdet og skabe stærke fællesskaber for børn i naturen.

Bål og snobrød, småkravl og blomster, leg og fællesskab. Det er nogle af ingredienserne, når børn i alderen 7 til 12 år mødes en gang om ugen i Red Barnets Naturklub i Høje Taastrup.

Nu er der mulighed for som frivillig også at blive en del af klubben, der har et særligt fokus på natur og udeliv. Klubben består af ca. 20 børn, 10 klubfrivillige og to klubledere, og der er brug for yderligere en god håndfuld klubfrivillige og en klubleder.

Det fortæller Jesper Bagger Sørensen, der er forperson i Red Barnets lokalforening Vestegnen, som har etableret Naturklubben i Gadehavegård i Høje Taastrup i samarbejde med kvarterets boligsociale sekretariat.

– Naturklubben er allerede blevet meget populær, og da vi lægger stor vægt på altid at være frivillige nok, så vi altid kan sikre nærvær med det enkelte barn og tryghed for forældrene, har vi brug for flere frivillige til at drive og udvikle Naturklubben, siger Jesper Bagger Sørensen.

Han forklarer, at man som frivillig kan være med til at give børnene i Gadehavegård et vigtigt åndehul i hverdagen, og at frivillige vil blive sluset godt ind i lokalforeningen og klædt på til opgaven. Som frivillig deltager man fx i et Naturkursus, som Red Barnet står for.

– Man behøver ikke være spejder eller jægersoldat med stor erfaring inden for friluftsliv for at melde sig. Det vigtigste er, at du har lyst til at arbejde med børnene ude i naturen samt ikke mindst blive en del af et positivt og udviklende fællesskab sammen med andre frivillige i Red Barnet, siger Jesper Bagger Sørensen.

Børnene mødes en gang om ugen sammen med Red Barnets frivillige, der kommer på skift, så det passer med, at der er cirka en voksen til to-tre børn. En gang om måneden er der også en familiedag, hvor børnenes forældre og søskende inviteres med. For nylig var familier og frivillige fx i Knuthenborg Safaripark.

Aktiviteterne sker i et sjovt, trygt og inkluderende fællesskab, der styrker børnene og øger deres trivsel.

Daniel Aasted, klubleder for Naturklubben i Høje Taastrup, siger:

– At være frivillig i Naturklubben er en enestående mulighed for at gøre en forskel for en gruppe dejlige børn fra Gadehavegård. Det særlige fællesskab, der er mellem børn og voksne i Naturklubben, er ’give and take’ – både børn og voksne går fra vores ugentlige og månedlige aktiviteter med et stort smil og et varmt hjerte. Desuden er erfaring med planlægning af natursociale indsatser noget, enhver person kan bruge såvel personligt som fagligt.

Red Barnet har Naturklubber fordelt over hele landet, og de drives i samarbejde med boligsociale helhedsplaner i de enkelte almennyttige boligområder. Naturklubben i Høje Taastrup er et samarbejde mellem Red Barnet og den boligsociale helhedsplan Det Spirer i Gadehavegård.

Projektet er støttet af Ole Kirk’s Fond, Nordea-fonden, Lemvigh-Müller Fonden og Friluftsrådet.

Hvis du er interesseret i at høre mere om at blive frivillig i Red Barnets Naturklub i Høje Taastrup, kan du læse mere på Red Barnets hjemmeside for frivillige eller kontakte Naturklubber@redbarnet.dk.