Holbæk Lokalforening

Modelfoto: Red Barnet

Velkommen til Holbæk Lokalforening

Seneste nyt (november 2020)

Red Barnet Holbæk sommerlejr 2021
Red Barnet Holbæk Lokalforenings sommerlejr i 2021 bliver en børnelejr.
Efter et par rigtig gode år med familielejr på Jyderup Højskole bliver lejren nu til en børnelejr.
Lejren afholdes på Røsnæs Naturskole i uge 29.


Det arbejder vi med
Vi arbejder for at give udsatte børn i Holbæk Kommune et godt børneliv med fællesskaber, tryghed og samvær med familien. Vi hjælper børnene med at lære at skabe relationer.

Som frivillig i Red Barnet Holbæk kan du arbejde med netop det, du synes er mest interessant: sociale aktiviteter for børn og deres forældre fra lokalområdet, fundraising, bestyrelsesarbejde, HR eller kommunikation og PR.

I vores lokalforening har vi en Familieoplevelsesklub, initiativet Plads til Alle, som hjælper børn, der er afskåret fra foreningslivet af sociale, økonomiske eller kulturelle årsager, til at blive en del af et givende fællesskab samt en børnesommerlejr, som afholdes en gang om året.

Familieoplevelsesklubben
Familieoplevelsesklubben er for de dårligst stillede familier med begrænset netværk og begrænsede ressourcer, der har lyst til at få nye venner i deres lokalområde.

I klubben får familierne mulighed for at mødes med andre familier, samtidig med at børn og forældre tilbringer tid sammen.

Klubben mødes ca. en gang om måneden til fælles oplevelser og aktiviteter. De grundlæggende værdier i klubben er: socialt fællesskab, tryghed, genkendelighed, nærvær og kontinuitet.

Aktiviteterne henvender sig til 5-12-årige børn, men små og store søskende er velkomne. Der er plads til ca. 40 – 50 børn og forældre i alt i klubben for at sikre ro, tryghed og de bedste muligheder for netværksdannelse.

Vores arrangementer kan f.eks. være en tur i skoven med mad over bål og leg og sjov i det grønne, fælles madlavning og -spisning, fastelavnsfest, et påskearrangement eller en tur i teatret, svømmehallen, skøjtebanen eller Zoologisk Have.

Fælles er, at alle er velkomne, og at klubben giver både voksne og børn mulighed for at lege, have det sjovt og få gode oplevelser. Der lægges også vægt på, at der er gode madoplevelser på programmet med henblik på at øge familiernes interesse og opmærksomhed omkring sund kost, idet udsatte familier ofte lever usundt med overvægt og nedsat levetid som nogle af konsekvenserne.  

Plads til Alle
Gennem Plads til Alle vil vi hjælpe børn, der er afskåret fra foreningslivet af sociale, økonomiske eller kulturelle årsager, til at blive inkluderet i fritidslivet i Danmark og dermed blive del af et givende fællesskab.

Projektets primære målgruppe er derfor børn, hvis forældre ikke har mulighed for at sikre eller understøtte deres børns deltagelse i fritidslivet pga. manglende ressourcer, sygdom eller sociale problemer, der kan betyde, at de står uden for fællesskaber. Vores fokus er børn i alderen 6-14 år.

Plads til Alle er etableret i samarbejde med Holbæk Kommune, som står for visitering af børnene og evt. økonomisk bistand. Red Barnet tilbyder, at en frivillig tilknyttes barnet og følger barnet til og fra en fritidsaktivitet. 

Støt Red Barnet i Holbæk
Alle aktiviteter i Red Barnet i Holbæk drives af frivillige. Vi modtager støtte fra Holbæk Kommune til vores sociale arbejde med aktiviteter for de dårligst stillede børn i kommunen samt deres familier. Derudover bliver vi støttet af det lokale erhvervs- og foreningsliv, og uden denne støtte kunne vi ikke være så aktive til glæde for børnene og deres forældre. Stor tak for al jeres hjælp og støtte.

Vær med
Vi søger hele tiden flere frivillige, der vil være med til at styrke vores forening og give børn gode og givende oplevelser sammen med deres familier.Vi forventer, at du som frivillig har hjertet på rette sted, er engageret og at du kan deltage i mindst 50 % af vores arrangementer samt i møder og planlægning af ture.

Det får du som frivillig
Du vil som frivillig blive en del af en meningsfuld social indsats, der skaber værdi for børn i vores lokalområde.

I Red Barnet får du mulighed for at deltage i gratis kurser som førstehjælp, konflikthåndtering, livredning m.m. 

Kontakt os og hør mere om dine muligheder for at være med:

Formand: Heidi Mødekjær, Tlf: 42 46 46 74,  Mail: holbaeklokalforening@redbarnet.dk

Følg os på Facebook

Heidi Mødekjær
Formand

tlf.: 42 46 46 74
holbaeklokalforening@redbarnet.dk

 

Øvrige mailadresser:

Kasserer:
kassererholbaek@redbarnet.dk

Kommunikation:
kommunikationholbaek@redbarnet.dk

Fundraising:
fundraisingholbaek@redbarnet.dk

HR:
hrholbaek@redbarnet.dk

Events:
eventholbaek@redbarnet.dk

Sekretær:
sekretaerholbaek@redbarnet.dk

Familieoplevelsesklubben:
lederoplevelsesklubholbaek@redbarnet.dk

Plads til alle:
pladstilalleholbaek@redbarnet.dk

Sommerlejr:
lederfamilielejrholbaek@redbarnet.dk

 

Vil du være frivillig hos Red Barnet?

Som frivillig i Red Barnet kan du være med til at hjælpe udsatte børn og deres familier gennem en af Red Barnets lokalforeninger. Her kan du fx være med til at arrangere ture, aktiviteter og ferielejre.

Bliv frivillig hos Red Barnet