Holbæk Lokalforening

Modelfoto: Red Barnet

Seneste nyt (28. februar 2019)

Red Barnet Lokalforening Holbæk arrangerer sommerlejr i Jyderup

For første gang arrangerer Red Barnet Lokalforening Holbæk til sommer en lejr for børn og deres forældre fra udsatte familier i Holbæk Kommune. Lejren afholdes i samarbejde med Jyderup Højskole.

Sommerlejren finder sted i dagene 10.-13. juli 2019 og afholdes på Jyderup Højskole, der stiller overnatnings- og aktivitetsfaciliteter til rådighed.

Deltagerne i lejren bliver op til 40 børn og voksne fra 8-10 familier i Holbæk Kommune samt et antal frivillige lejrmedarbejdere fra Red Barnet og Jyderup Højskole. Familierne visiteres primært fra Red Barnets Familieoplevelsesklub og derudover af Holbæk Kommune.

”Vi glæder os rigtig meget til at kunne tilbyde medlemmerne af vores Familieoplevelsesklub nogle gode dage i hyggelige og smukke omgivelser på Jyderup Højskole,” siger Heidi Mødekjær, formand for Red Barnet Lokalforening Holbæk. – ”Det er første gang Red Barnet i Holbæk arrangerer en sommerlejr, og vi ser sammen med lejrlederen og vores gode gruppe af frivillige frem til at skabe nogle sjove og spændende dage i de skønne omgivelser. Vi er allerede i fuld gang med forberedelserne.”

Velkommen til Holbæk Lokalforening

Vi arbejder for at give udsatte børn i Holbæk Kommune et godt børneliv med fællesskaber, tryghed og samvær med familien. Vi hjælper børnene med at lære at skabe relationer.

I vores lokalforening har vi en Familieoplevelsesklub og initiativet Plads til Alle, som hjælper børn, der er afskåret fra foreningslivet af sociale, økonomiske eller kulturelle årsager, til at blive en del af et givende fællesskab.

Familieoplevelsesklubben
Familieoplevelsesklubben er for de dårligst stillede familier med begrænset netværk og begrænsede ressourcer, der har lyst til at få nye venner i deres lokalområde.

I klubben får familierne mulighed for at mødes med andre familier, samtidig med at børn og forældre tilbringer tid sammen.

Klubben mødes ca. en gang om måneden til fælles oplevelser og aktiviteter. De grundlæggende værdier i klubben er: socialt fællesskab, tryghed, genkendelighed, nærvær og kontinuitet.

Aktiviteterne henvender sig til 5-12-årige børn, men små og store søskende er velkomne. Der er plads til ca. 40 – 50 børn og forældre i alt i klubben for at sikre ro, tryghed og de bedste muligheder for netværksdannelse.

Vores arrangementer kan f.eks. være en tur i skoven med mad over bål og leg og sjov i det grønne, fælles madlavning og -spisning, fastelavnsfest, et påskearrangement eller en tur i teatret, svømmehallen, skøjtebanen eller Zoologisk Have.

Fælles er, at alle er velkomne, og at klubben giver både voksne og børn mulighed for at lege, have det sjovt og få gode oplevelser. Der lægges også vægt på, at der er gode madoplevelser på programmet med henblik på at øge familiernes interesse og opmærksomhed omkring sund kost, idet udsatte familier ofte lever usundt med overvægt og nedsat levetid som nogle af konsekvenserne.  

Plads til Alle
Gennem Plads til Alle vil vi hjælpe børn, der er afskåret fra foreningslivet af sociale, økonomiske eller kulturelle årsager, til at blive inkluderet i fritidslivet i Danmark og dermed blive del af et givende fællesskab.

Projektets primære målgruppe er derfor børn, hvis forældre ikke har mulighed for at sikre eller understøtte deres børns deltagelse i fritidslivet pga. manglende ressourcer, sygdom eller sociale problemer, der kan betyde, at de står uden for fællesskaber. Vores fokus er børn i alderen 6-14 år.

Plads til Alle er etableret i samarbejde med Holbæk Kommune, som står for visitering af børnene og evt. økonomisk bistand. Red Barnet tilbyder, at en frivillig tilknyttes barnet og følger barnet til og fra en fritidsaktivitet. 

Støt Red Barnet i Holbæk
Alle aktiviteter i Red Barnet i Holbæk drives af frivillige. Vi modtager støtte fra Holbæk Kommune til vores sociale arbejde med aktiviteter for de dårligst stillede børn i kommunen samt deres familier. Derudover bliver vi støttet af det lokale erhvervs- og foreningsliv, og uden denne støtte kunne vi ikke være så aktive til glæde for børnene og deres forældre. Stor tak for al jeres hjælp og støtte.

Vær med
Vi søger hele tiden flere frivillige, der vil være med til at styrke vores forening og give børn gode og givende oplevelser sammen med deres familier.Vi forventer, at du som frivillig har hjertet på rette sted, er engageret og at du kan deltage i mindst 50 % af vores arrangementer samt i møder og planlægning af ture.

Det får du som frivillig
Du vil som frivillig blive en del af en meningsfuld social indsats, der skaber værdi for børn i vores lokalområde.

I Red Barnet får du mulighed for at deltage i gratis kurser som førstehjælp, konflikthåndtering, livredning m.m. 

Kontakt os og hør mere om dine muligheder for at være med:

Formand: Heidi Mødekjær, Tlf: 42 46 46 74,  Mail: holbaeklokalforening@redbarnet.dk

Følg os på Facebook

 

Vil du være frivillig hos Red Barnet?

Som frivillig i Red Barnet kan du være med til at hjælpe udsatte børn og deres familier gennem en af Red Barnets lokalforeninger. Her kan du fx være med til at arrangere ture, aktiviteter og ferielejre.

Bliv frivillig hos Red Barnet