Faxe Lokalforening

Modelfoto: Red Barnet

Velkommen til Faxe Lokalforening
I Faxe lokalforening brænder vi for at hjælpe de dårligst stillede børn i vores lokalområde Faxe kommune. Det gør vi, fordi alle børn har ret til en god og tryg opvækst. Hvis du vil være med til at gøre en forskel, er du er meget velkommen til at kontakte os – vi har altid brug for flere frivillige hænder.

Det arbejder vi med
Som frivillig i Red Barnet Faxe får du mulighed for at gøre en indsat med lige dét, du brænder for. Hvad enten du vil hjælpe med fundraising, landsindsamling, bestyrelsesarbejde eller arrangere sociale aktiviteter med børn og familier fra lokalområdet.
 
Familieoplevelsesklub
I vores familieoplevelsesklub giver vi oplevelser til børn og deres forældre, som af økonomiske, sociale eller helbredsmæssige årsager ikke selv har overskud til aktiviteter i en trængt hverdag. Aktiviteterne kan være alt fra madklubber til skovture, museumsbesøg og teaterture. En familieklub består af en gruppe frivillige (ca. 12-20) og en gruppe familier (ca. 40-45 familiemedlemmer). Vi mødes ca. en gang om måneden til en oplevelse, som kan være alt lige fra en tur i skoven med mad over bål, leg og sjov i det grønne, fællesspisning/picnic eller en udflugt.
Typisk mødes man lørdag eller søndag og det bliver til ca. 8-12 arrangementer om året. Kunne du tænke dig at være med som frivillig i oplevelsesklubben? Så kontakt Birgit på: oplevelsesklubfaxe@redbarnet.dk eller på tlf. 29353079 – bedst efter kl. 15.00

Velkommen til Danmark klub  
I vores ’Velkommen til Danmark klub’ ønsker vi at gøre en forskel for nyankomne flygtningebørn og deres familier og sikre dem en god velkomst til deres nye hjem i Danmark. Vi er derfor i gang med at starte en ny familieoplevelsesklub for flygtningefamilier og lokale familier i Faxe Kommune.
Tanken er, at alle familierne er med i et sjovt, trygt og inkluderende fællesskab, som kan gøre det nemmere for flygtningebørnene og deres forældre at falde godt til og føle sig hjemme i deres nye lokalområde. Klubben arrangerer hyggeeftermiddage og oplevelsesture for flygtningefamilier, andre nydanske familier samt etablerede danske familier med børn i alderen ca. 5 – 12 år.
På denne måde er der mulighed for, at danne nye relationer på tværs af nationaliteterne. Til hyggeeftermiddagene er der mulighed for, at familierne bager en kage, laver lidt aftensmad, leger, spiller spil og meget andet.
På oplevelsesturene er der mulighed for, at familierne kan opleve forskellige seværdigheder i og uden for Faxe Kommune, opleve naturområder, de forskellige erhverv, sportsaktiviteter i området og meget andet.
Har du lyst til at være med og gøre en forskel – enten som frivillig eller som familie? Så kontakt Birgit på mail: oplevelsesklubfaxe@redbarnet.dk eller tlf. 29353079 – bedst efter kl. 15.00

Frivillige i Red Barnet bidrager desuden til Red Barnets årlige landsindsamling den første søndag i september. Lokalforeningen Faxes Landsindsamlingsleder er Michelle. Hun kan kontaktes på Mail: oplevelsesklubfaxe@redbarnet.dk eller på tlf. 29353079 bedst efter kl. 15.00. Du kan læse mere om landsindsamlingen her.

Støt Red Barnet Faxe lokalforening
Alle aktiviteter i Red Barnet Faxe er frivillige. Vi samarbejder med en række foreninger lokalt og kommunalt, for sammen at tilbyde aktiviteter for de dårligt stillede børn og familier i Faxe Kommune. Vi kunne ikke lave alle vores aktiviteter uden støtte og opbakning fra det lokale erhvervs- og foreningsliv. En stor tak til alle der har bidraget til dette arbejde. Vi har dog stor behov for yderligere finansiel støtte eller sponsorater såsom forplejning til turene, materialer der kan anvendes på turene - gerne til vore mange kreative aktiviteter. Så har du eller dit firma lyst til at støtte dette lokalforeningsarbejde, kontakt da venligst Birgit på mail: oplevelsesklubfaxe@redbarnet.dk eller tlf. 29353079 – bedst efter kl. 15.00

Vil du være frivillig hos Red Barnet?

Som frivillig i Red Barnet kan du være med til at hjælpe udsatte børn og deres familier gennem en af Red Barnets lokalforeninger. Her kan du fx være med til at arrangere ture, aktiviteter og ferielejre.

Bliv frivillig hos Red Barnet