Giv børn oplevelser

i vores familieoplevelsesklubber

Foto: Kim Wendt

Som frivillig i Red Barnets familieoplevelser er du med til at give børn gode oplevelser, tryghed og fællesskab 

Frivillige i Red Barnet organiserer hvert år forskellige fritidsaktiviteter og arrangementer for de dårligst stillede børn og deres forældre. Det kan være ferielejre, skovture, teaterture, fejring af højtider og madklubber. Vi har brug for frivillige kræfter til at give oplevelser og samvær til familier, der af økonomiske, sociale eller helbredsmæssige årsager ikke selv har overskud til det.

Bliv frivillig i en familieoplevelsesklub 

Hvad kan jeg som frivillig?

Som frivillig får du mulighed for, i samarbejde med Red Barnets koordinatorer i lokalforeningerne, at udvikle, organisere og deltage i de forskellige aktiviteter, og dermed give udsatte børn og deres forældre gode minder og succesoplevelser.

De specifikke opgaver aftales nærmere med de lokale frivillige ledere, men det kan være alt fra udvikling og planlægning, til deltagelse og evaluering. Grundlæggende har familierne behov for at udvide deres sociale netværk, og skabe langvarige relationer med mennesker de kan dele oplevelser med.

Hvad får jeg ud af at være frivillig?

Som frivillig får du erfaring med at udvikle og organisere fællesskaber og oplevelser for udsatte børn og deres forældre.

Du får positive oplevelser med børn, forældre og andre frivillige. Desuden vil du opleve glæden ved at berige en masse børns liv med oplevelser, de ellers ikke ville få.

Du får kurser i førstehjælp, socialt arbejde blandt udsatte børn og familier samt Red Barnets værdigrundlag og børnesyn.

Naturen i vores frivillige aktiviteter 

Naturen er en vigtig ramme i mange af vores frivillige aktiviteter både i oplevelsesklubberne og på vores ferielejre. Vi bruger naturen til at lave aktiviteter, der styrker børns trivsel og skaber gode fællesskaber. Det kan for eksempel være udflugter i skoven, fugleture, madlavning over bål eller dragebygning. I naturen kan vi lave aktiviteter og lege, der inddrager hele familien og får alle med i fællesskabet. Læs mere om vores naturaktiviteter. 

Vil du være frivillig i en familieoplevelsesklub?

Bliv klubfrivillig eller klubleder i en af vores 70 Familieoplevelsesklubber over hele landet.

Bliv frivillig i en familieoplevelsesklub