Hjem til os

– Red Barnet giver børn

en venskabsfamilie

'Hjem til Os' er en ny indsats fra Red Barnet og Københavns Kommune, som hjælper børn i udsatte positioner ved at give dem en frivillig venskabsfamilie.

I stærke fællesskaber gør vi børn stærkere

’Hjem til Os’ er et nyt projekt, der udvikler og afprøver en model for at matche børn med frivillige, lokale familier.

Indsatsen udvikles i et samarbejde med Københavns Kommune. Børn fra familier med en sag i Socialforvaltningen Borgercenter Børn og Unge kan blive tilbudt en frivillig venskabsfamilie. Barnet kan være i alderen 6-12 år.

Barnet besøger familien en eftermiddag om ugen i 1 år.

Skal din familie være med?

I 'Hjem til Os' får I en unik mulighed for at få en relation til et barn og gøre en forskel for en familie i en udsat position – ved at gøre som I plejer. Til glæde for alle. Hvis det lyder som noget for jeres familie, så udfyld venligst denne formular.

Ja tak, jeg er intersseret i 'Hjem til os'

Hvad er Hjem til Os?

I et ’Hjem til Os’ forløb bydes barnet velkommen som en del af familien hverdag. Det vil sige at barnet bliver en del af alle de små, nære hverdagsbegivenheder, som familien i forvejen gør.

Det kan fx være madlavning, højtlæsning, spille et spil, fodbold i haven, hoppe i trampolin, gå en tur med hunden osv.

Tidspunktet for det ugentlige besøg aftales med forældrene, men de fleste besøg ligger ca. kl. 16-19. Det er den frivillige familie, der henter og bringer barnet.

Hvad er formålet med Hjem til Os?
'Hjem til Os' skal give barnet et ugentligt frirum – og et indblik i, hvordan andre familiers hverdag kan se ud. Barnet får nye relationer og gode oplevelser sammen med den frivillige families børn og voksne, og frivilligheden giver en følelse af at blive valgt til. Barnet kan få styrket sine sociale kompetencer, sin tro på sig selv og på sine muligheder i livet. Forløbet kan også være med til at give barnets forældre mere overskud til at håndtere deres hverdag – hvilket også kan komme barnet til gode.

Hvor og hvornår?
Hjem til Os er et tilbud til børn i Københavns Kommune, hvor barnet eller familien har en sag i Socialforvaltningens Borgercenter Børn og Unge. Barnet matches med en frivillig familie fra barnets egen bydel i Københavns Kommune. Pt. søger vi både børn og frivillige familier fra alle bydele i Københavns Kommune. Besøgene skal starte op frem mod sommer 2022. Hjem til Os forløbet under Red Barnet varer i 1 år. Mange vælger dog at fortsætte kontakten bagefter. Håbet er, at venskabsfamilien også i fremtiden vil være en støtte for barnet.

Du kan læse mere og sende en tilmelding ved at klikke på det relevante link herunder.

Kontakt Kontakt projektleder Anna Furbo på afr@redbarnet.dk eller telefon 29815934, hvis du vil høre mere eller har spørgsmål til indsatsen.

Projektet løber fra 2020-2024 og er støttet af VELUX FONDEN

Hjem til os grafik

Frivillige

Har du og din familie lyst til at blive frivillig familie for et barn?

Frivillige

Børn

Har du lyst til at få en frivillig familie som du kan besøge en gang om ugen?

Børn

Forældre

Kunne dit barn godt bruge en frivillig venskabsfamilie?

Forældre

Fagfolk

Har du kendskab til et barn med en sag i Socialforvaltningen Borgercenter Børn og Unge, som kunne have gavn af indsatsen 'Hjem til Os'?

Fagfolk