Syriens børn kæmper mod sulten!

En hel generation trues af fejlernæring

Ritzau Scanpix

Syriens børn kæmper mod sulten! En hel generation trues af fejlernæring

Giv et bidrag nu
Vi arbejder på højtryk for at hjælpe børnene - og DU kan være med!

For 100 kr. kan vi fx give børn på flugt tæpper, vandrensningstabletter, sæbe, vanddunke og mad til en hel uge!

icon

LIGE NU: Antallet af underernærede børn i Syrien er historisk højt! 4,6 millioner af landets børn oplever mangel på mad. Tallet er steget kraftigt de seneste måneder på grund af økonomisk kollaps og corona-nedlukninger.

Du kan hjælpe de børn her i verden, der har allermest brug for det – giv et bidrag i dag!

Efter ni års krig i Syrien har børnene i Syrien brug for at vide, at de ikke er blevet glemt. De er vidner til vold og ødelæggelser, som ingen børn bør se. De syriske børn er påvirket af vold, fordrivelse, afskårne familiebånd og manglende adgang til livsnødvendig hjælp. Vi arbejder fortsat på højtryk for at nå ud til så mange børn som overhovedet muligt, og DU kan være med.

Børnene betaler den højeste pris

I alt har 11,7 millioner syrere brug for hjælp, heraf over 5 millioner børn. Alt for mange syriske børn er afskåret fra lægehjælp - i det nordvestlige Syrien alene er 72 sundhedsklinikker lukket på grund af kampe. Ligeledes er børnene afskåret fra skolegang og tilstrækkelig mad. Mere end 7.000 skoler er beskadigede eller ødelagte og 2,1 millioner børn kan ikke komme i skole, men kæmper i stedet for at overleve krigen – og alt for ofte er det bomberne, der vinder. 

Takket være bidrag fra helt almindelige danskere har vi været i stand til at yde en massiv og helhedsorienteret indsats, lige siden konflikten startede.

SMS 'RED' til 1912 og støt med 100 kr. nu!

Det gør Red Barnet i Syrien

De syriske børns barndom mærket af kampe, flugt og usikkerhed. Den slags oplevelser fører alt for ofte til psykiske og fysiske lidelser. Trods store udfordringer er Red Barnet til stede i Syrien, hvor behovet er størst, og børnene er allermest udsatte. Vores arbejde fokuserer både på at yde basal hjælp for de børn og familier, der er drevet på flugt, og på at skabe stabile rammer, der kan ruste børn og familier til fremtiden.

Vi leverer nødhjælp til familier, der er blevet nødt til at flygte fra deres hjem, og vi opretter sundhedsklinikker, og sørger for mad, hygiejneprodukter og finansiel støtte til udsatte familier.

Vi yder psykosocial støtte til drenge og piger, blandt andet i vores børnevenlige områder, hvor børnene kan opleve en tryg og stabil hverdag med aktiviteter, leg og samvær.

Vi arbejder for, at internt fordrevne syriske børn kan genoptage deres skolegang, bl.a. ved at reparere skoler, uddele undervisningsmateriale og bidrage til lærerlønninger.

Vi er også til stede i de mange flygtningelejre i Libanon, Jordan og Irak, og i de landsbyer og byer i f.eks. Libanon, hvor hver fjerde indbygger nu er syrer. Krisen i Syrien er vores største humanitære indsats nogensinde.

 

Læs mere om Red Barnets arbejde i Syrien her

 

Støt med: 75 kr. 200 kr. 450 kr.

 I Red Barnet behandler vi dine personoplysninger dels efter den gældende EU persondataforordning og dels efter den danske persondatalov. Læs mere om dine rettigheder, vores databehandling og persondatapolitik.