HJælp: Sultkatastrofe i Afrika

Sult og voldsomme oversvømmelser
koster børneliv

Støt nu og red liv

Din støtte på 298 kr. kan fx give:

  • icon
    Mad
    Livgivende jordnøddeblanding til et svært underernæret barn i 6 uger

20 millioner liv er i fare

Den værste sultkatastrofe i 50 år hærger Somalia, Yemen, Sydsudan og Nigeria. Flere end 20 millioner menneskers liv er lige nu i fare. 

Børn under 5 år er i størst fare for at dø. Deres små kroppe kan ikke tåle fejlernæringen og deres immunforsvar bliver svækket. De er derfor mere modtagelige for sygdomme som mæslinger, malaria og kolera.

 

Lige nu: Tropisk storm oversvømmer sultramte områder i Somaliland. Der er akut behov for nødhjælp

Op mod 750.000 sulttruede børn i Somaliland rammes netop nu af alvorlige oversvømmelser. Massive vandmasser ødelægger infrastruktur, skoler og sundhedsklinikker, og der er fare for, at drikkevand bliver forurenet, så vandbårne sygdomme bryder ud.

Vi er til stede i området, og vi er netop nu ved at danne os et overblik over konsekvenserne. Børnene og deres familier i de ramte områder er i forvejen presset til det yderste, fordi de mangler mad, og nu risikerer vi så samtidig, at deres drikkevand bliver forurenet, og at vandbårne sygdomme bryder ud.


Både Somaliland og Somalia er i overhængende fare for en sultkatastrofe. I alt har ca. 5,4 millioner mennesker akut behov for humanitær hjælp, heraf 2,8 millioner børn. Det forventes, at 1,2 millioner børn kommer til at lide af underernæring i løbet af i år, heraf vil ca. 230.000 være i overhængende fare for at dø.

 

Du kan redde børn som Abdi

Hjælp børn som Abdi

Abdi på 15 måneder er i behandling for voldsom undernæring på vores hospital i Somalia. Uden behandlingen vil han dø. Underernæring kan behandles, og vi kan redde millioner af børn som Abdi, men vi har bare brug for din hjælp. Din støtte kan redde børn som Abdi.

Sådan hjælper vi

Vi arbejder døgnet rundt for at skaffe mad, vand og medicin til de værst ramte børn. 

Vores teams opretter mobile sundhedscentre og øger kapaciteten i områdets sundhedsklinikker, der screener og behandler for underernæring hos børn, vandbårne sygdomme og andre alvorlige sundhedsmæssige tilstande. Red Barnet kører samtidig vandtanke ud til de ramte områder og uddeler fødevarekuponer og penge til mad, så familierne kan få nok at spise.

Men med millioner mere i desperat brug for hjælp, har vi brug for din hjælp, mens der stadig er tid. 

86 øre af hver krone går til børnene

Vi er stolte af at kunne sige, at hele 86% af din støtte går direkte til arbejdet for børn. Din støtte er fradragsberettiget og du kan altid opsige din aftale med Red Barnet.

Vil du gøre en endnu større forskel? så kan du vælge at støtte fast hver måned og redde liv hver dag.