MILLONER AF BØRN
RISIKERER AT DØ

PÅ GRUND AF UNDERERNÆRING

MILLONER AF BØRN RISIKERER AT DØ PÅ GRUND AF UNDERERNÆRING

Dit bidrag kan være med til at give udsatte piger og drenge bedre livsvilkår

152 kroner svarer f.eks. til, at vi kan købe en vifte af livredende vaccinationer for to børn, inkl. mæslinger, tuberkulose, polio og hepatitis B.

Alle børn har ret til at leve og trives. Desværre er det ikke alle børn, der er så heldige. Lige nu er millioner af børn i Afrika i alvorlig fare for at dø på grund af underernæring. Gentagne tørkeperioder og udeblevne regnsæsoner betyder, at der er stor mangel på mad. Børnene kæmper for deres liv, og de har brug for hjælp, hvis de skal kunne gøre sig håb om at overleve.

Vi lægger kræfter i for at forhindre en sultkatastrofe. På den korte bane giver vi livreddende behandling, mens vi på den lange bane arbejder på at bekæmpe sult – før den opstår. Sammen arbejder vi for at skabe bedre vilkår og flere muligheder for verdens mest udsatte børn, så de får bedre forudsætninger for at skabe sig det liv, de fortjener og har krav på. På den måde hjælper vi Phoebe fra Sudsudan – og tusinder af børn som hende, uanset hvor i verden de befinder sig.

98 kroner svarer f.eks. til, at vi kan give to akut underernærede børn jordnøddemos i en uge til livreddende behandling.

Vores langsigtede indsats:

  • Vi kæmper for skolegang og uddannelse til verdens fattigste børn.
  • Vi støtter skrøbelige landes sundhedssystemer, så de kan sætte ind, før børn dør af underernæring.
  • Vi styrker børns og deres forældres mentale sundhed og giver dem psykosocial støtte, så de bedre kan klare de problemer, de møder.
  • Vi træner unge i faglige færdigheder, så de kan brødføde sig selv og deres børn. Vi bekæmper børneægteskaber. For børn skal have lov til at være børn.
  • Børneægteskaber fører ofte til tidlig graviditet, som den unge pigekrop slet ikke er udviklet til, og risikoen for barselsdød stiger.