Sudan: Voldsomme kampe
truer børns liv

Sudan: Voldsomme kampe truer børns liv

425 kroner svarer til, at vi kan give fem familier på flugt en presenning til at bygge husly.

I Sudan er børns liv i alvorlig fare

Der er opstået voldsomme kampe i flere byer i Sudan, heriblandt hovedstaden Khartoum. Kampene foregår blandt andet i boligområder og sætter derfor tusindvis af børns liv i alvorlig fare.

“Det har aldrig været vigtigere for os at være til stede i Sudan for at hjælpe børnene. Deres liv er i fare, fordi der mangler mad og rent drikkevand samtidig med, at sundhedssystemet er kollapset.”

Arshad Malik, Red Barnets landechef i Sudan.

Sammen med lokale partnere er vi til stede for at hjælpe børnene og deres familier der, hvor sikkerhedssituationen tillader det. Men vi kan ikke gøre det alene.

Sådan hjælper vi børnene

Vi har været i Sudan

i 40 år

Vi har været til stede i Sudan siden 1983 for at hjælpe de børn og familier, der er på flugt, eller som er allerhårdest ramt af konflikter, fattigdom og mangel på mad.

Vi er i gang

med livreddende indsatser

De nuværende kampe gør det flere steder for farligt for vores medarbejdere og lokale partnere at udføre deres arbejde. Men mange steder er vi i gang med vores indsatser for at sørge for akut nødhjælp, beskytte børn og behandle dem for akut underernæring og sygdom.

Vi vil fortsat være der

for børnene

I 2022 nåede vi ud til over 1,5 millioner børn i Sudan, og vi vil fortsætte med at være der for børnene, så længe der er brug for det.

Børnene i Sudan er i forvejen udsatte

I forvejen var børnene i Sudan ekstremt udsatte. De nuværende kampe er langt fra den første konflikt i landet, der tilmed er ramt af økonomisk krise, klimarelaterede katastrofer, sygdomsudbrud og mangel på mad. Over en halv million børn var allerede i risiko for at dø af sult, og mere end en tredjedel af befolkningen er afhængig af humanitær hjælp. Den nuværende situation forværrer forholdene for familier og børn.

Så langt rækker pengene

204 kroner svarer til, at vi kan give en uges livreddende behandling til 3 børn, der lider af akut underernæring

425 kroner svarer til, at vi kan give fem familier på flugt en presenning til at bygge husly.

680 kroner svarer til, at vi kan give en uges livreddende behandling til 10 børn, der lider af akut underernæring.