Børn i Sudan er i alvorlig fare
- Vi er der for at beskytte dem

Børn i Sudan er i alvorlig fare - Vi er der for at beskytte dem

425 kroner svarer til, at vi for eksempel kan give fem familier på flugt en presenning til at bygge husly.

Børn i Sudan kæmper for deres liv

Voldsomme kampe har hærget Sudan siden april. Kampene foregår blandt andet i boligområder og sætter derfor tusindvis af børns liv i alvorlig fare.  

“Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle se børn dø af sult i så stort et antal. Men det er virkeligheden i Sudan”

Arif Noor, Red Barnets landechef i Sudan.

Sammen med lokale partnere er vi til stede i landet for at hjælpe børn og deres familier, hvor sikkerhedssituationen tillader det. Men vi kan ikke gøre det alene.
Med støtter som dig kan vi nå ud til de børn i verden, der har allermest brug for det – heriblandt børn i Sudan.

Sådan hjælper vi børnene

Vi har været i Sudan

i 40 år

Vi har været til stede i Sudan siden 1983 for at hjælpe de børn og familier, der er på flugt, eller som er allerhårdest ramt af konflikter, fattigdom og mangel på mad.

Vi er i gang

med livreddende indsatser

De nuværende kampe gør det flere steder for farligt for vores medarbejdere og lokale partnere at udføre deres arbejde . Vi er til stede, hvor vi kan, for at sikre akut nødhjælp, beskyttelse af børn samt behandling for akut underernæring og sygdom.  

Vi vil fortsat være der

for børn i Sudan

I 2022 nåede vi ud til over 1,5 millioner børn i Sudan, og vi vil fortsætte med at være der for børnene, så længe der er brug for det.

Sult og spredning af sygdomme truer børns liv

Da både mad- og medicinlagre er brændt ned flere steder, oplever hospitalerne massiv mangel på alt. Derfor får tusindvis af børn ikke den nødvendige hjælp til at bekæmpe sult og sygdomme med fatale konsekvenser til følge. Lighusene kan heller ikke følge med, og derfor ligger der døde kroppe i gaderne , som er i alvorlig risiko for at sprede dødelige sygdomme.
“Alvorligt syge børn ankommer til vores sundhedsklinikker i armene på desperate forældre. Vores medarbejdere har kun få muligheder for at hjælpe dem,” siger Arif Noor, Red Barnets landechef i Sudan.
Siden konflikten eskalerede i april, har vi importeret over 37 tons medicin og medicinsk udstyr , og vi er i gang med at vaccinere så mange børn som muligt mod dødelige sygdomme som kolera, polio og mæslinger.

Så langt rækker pengene

204 kroner svarer til, at vi for eksempel kan give en uges livreddende behandling til 3 børn, der lider af akut underernæring

425 kroner svarer til, at vi for eksempel kan give fem familier på flugt en presenning til at bygge husly.

735 kroner svarer til, at vi for eksempel kan uddele hygiejnepakker med blandt andet sæbe og håndsprit for at holde spredningen af sygdomme nede.