HAR DU MODTAGET EN SMS FRA RED BARNET?
Vi har lige nu ekstraordinært brug for danskernes støtte i forbindelse med det jordskælv, der har ramt Tyrkiet og de nærliggende områder. Derfor sender vi onsdag den 8. februar og torsdag den 9. februar 2023 SMS’er, hvor vi spørger, om du kunne tænke dig at støtte vores indsats for børn ramt af katastrofer. Vi sender fra 1277 og skriver teksten:
AKUT: Behovet for hjælp til børn i Tyrkiet og Syrien vokser fortsat. Tusindvis er i livsfare. De står uden husly og varme i den bidende kulde og kan være adskilte fra deres forældre. Vi står klar til at uddele tæpper, soveposer og mad. I denne ekstraordinære situation skriver vi til dig og håber på din opbakning. Støt børn i verdens brændpunkter. Besvar med TÆPPER (50 kr.) eller MAD (100 kr.). Afmeld: RBSTOP til 1277. Tak fra Red Barnet
Nedenfor har vi samlet en række spørgsmål og svar, finder du du ikke svar på dit spørgsmål her, er du velkommen til at sende en e-mail til medlemsservice@redbarnet.dk eller ringe til os på 3536 5555.
Spørgsmål og svar vedr. SMS fra Red Barnet
Kan jeg være sikker på, at det er Red Barnet, som har kontaktet mig?
Når vi sender SMS’er, hvori vi beder om bidrag, så sender vi altid fra nummeret 1277. Har du fået en SMS fra dette nummer onsdag den 8. februar eller torsdag den 9. februar, kan du være sikker på, at det er os.
Der kan i få tilfælde være en smule forsinkelse på SMS’en, så måske har du først modtaget fredag den d. 10. februar eller natten til lørdag, fx hvis din telefon ikke har haft signal eller har været slukket.
Koster det penge at afmelde SMS’er fra Red Barnet?
Du kan altid afmelde SMS’er fra Red Barnet ved at sende RBSTOP til 1277. Det koster alm. SMS-takst at afmelde. Har du fri SMS, er det altså helt gratis at afmelde. Du kan også sende en mail til medlemsservice@redbarnet.dk som vil hjælpe med at afmelde dit telefonnummer – husk at oplyse dit telefonnummer i mailen.
Hvor har Red Barnet mit telefonnummer fra?
Vi sender i Red Barnet kun SMS’er til folk, hvis telefonnumre kan hentes i offentligt tilgængelige databaser. Det er på sin vis tilsvarende at hente dem fra telefonbogen – hvis vi ellers stadig brugte sådan en.
Hvem sender Red Barnet SMS'er til?
Normalt sender vi primært SMS’er til personer som tidligere har givet os en donation, eller på anden vis udvist interesse for vores arbejde. Men vi står i en ekstraordinær situation, hvor behovet for hjælp er meget stort – og meget presserende. Samtidig oplever vi en meget stor interesse for at støtte vores arbejde. Derfor har vi valgt at række ud til en større del af befolkningen for at tilbyde en nem måde at hjælpe på – nemlig ved at støtte over sms.
Når vi sender SMS’er ud til folk, så gør vi vores bedste for at nå ud til voksne og ikke børn. Vi bruger mange ressourcer på analysearbejde før en sms-udsendelse – men alligevel kan det ske, at SMS’en når ud til børn og unge under 18 år. Det beklager vi selvfølgelig. For at undgå at eventuelle børn blandt modtagerne bliver skræmte af at læse sms’en, har vi forsøgt at holde vores budskab så nøgternt som muligt. Og at fokusere på, at de berørte børn FÅR hjælp.
Hvis dit barn har doneret penge via vores SMS’er, så er det altid muligt at få tilbagebetalt donationen og afmelde vores SMS-service ved at sende en mail til medlemsservice@redbarnet.dk – husk at oplyse det pågældende telefonnummer.
Hvis du har behov for at tale med dit barn om situationen i Tyrkiet og omegn, har Red Barnets psykolog og børnefaglige rådgiver, Per Fredriksen, givet sine råd til, hvordan voksne kan gribe samtalen an her https://redbarnet.dk/nyheder/saadan-taler-du-med-dit-barn-om-jordskaelvet-i-tyrkiet/
Jeg er på Robinsonlisten. Hvorfor sender Red Barnet SMS’er til mig?
Som velgørende organisation har Red Barnet mulighed for at kontakte dig uden forudgående tilsagn. Dette gør vi kun i sjældne tilfælde, når sagen er særlig presserende. SMS’er er en af de mest effektive måder, vi kan nå flest muligt danskere på, og få opbakning til vores arbejde.
Det er vores erfaring at mange, der er skrevet på Robinsonlisten, har skrevet sig på, fordi de ønsker at blive fri for irrelevante reklamer af alle slags. Men også, at de fleste godt kan se relevansen i at vi kontakter dem i en ekstraordinær situation som denne. Og til trods for ønsket om at være på Robinsonlisten vil rigtig mange gerne bakke op om vores arbejde for de børn, der har så stort behov. Derfor sender vi i særlige tilfælde SMS’er til dig, der er tilmeldt Robinsonlisten.
Hvis du vil afmeldes SMS’er, kan du sende en SMS med teksten ’RBSTOP’ til 1277 eller en mail til medlemsservice@redbarnet.dk – husk at oplyse dit telefonnummer.
Jeg har ved en fejl doneret over SMS. Kan jeg få mine penge tilbage?
Ja. Skriv en e-mail til medlemsservice@redbarnet.dk. Husk at fortælle os, hvilket telefonnummer du har doneret fra.
Hvorfor får jeg SMS’er, efter jeg har afmeldt mig?
Hvis du har fået en sms efter tidligere at have frabedt dig det tidligere kan det skyldes to ting:
- Du kan have skiftet mobilnummer – og vi har ikke haft mulighed for at frasortere dit nye nummer i vores udsendelse
- Du kan have frabedt dig modtagelse af sms’er for mere end 2 år siden. Pga. datalovgivningen har vi nemlig ikke lov til at opbevare dine oplysninger mere end to år. Heller ikke hvis disse oplysninger indeholder et ønske om ikke at høre fra os igen.
Hvis det er mere end to år siden, du har oplyst os om, at du ikke ønsker at høre fra os, er denne oplysning således slettet – og vi har ikke kunne tage højde for det i udsendelsen.
Vi vil meget gerne sikre os at det, så vidt muligt, ikke sker igen, og håber derfor, at du vil kontakte os på medlemsservice@redbarnet.dk. Husk at skrive dit telefonnummer i mailen.
Kan jeg få skattefradrag for min donation?
Hvis du oplyser dit CPR-nummer til Red Barnet, så sørger vi for, at dine samlede bidrag bliver opgivet til SKAT. Du kan give os dit CPR-nummer ved at udfylde formularen her.
Hvad går pengene til?
Når du støtter vores katastrofe-indsamling, går pengene til børn ramt af et. Og lige nu er vores fokus på Syrien og Tyrkiet og landene omkring, fordi de humanitære behov er store her.
Vi har medarbejdere, samarbejdspartnere, kontorer og beredskabsplaner i 120 lande verden over – heriblandt i Tyrkiet og Syrien. Det gør, at vi sammen kan rykke hurtigt ud, når en katastrofe opstår.
Midlerne fra katastrofeindsamlingen går til børnekatastrofefonden. Det er en opsparing, som vi kan benytte, når en katastrofe rammer et sted i verden.
Fonden sikrer, at vi har midler til at rykke ud med beskyttelse, mad, vand og lægehjælp på få timer til akutte katastrofer rundt om i verden. Den sikrer dermed, at børn ramt af krig og katastrofer ikke skal vente på, at vi samler nok penge ind til at kunne hjælpe dem. Således kunne vi allerede inden for det første døgn efter jordskælvet i Tyrkiet og Syrien havde ramt sende 2 mio. USD afsted til katastrofeindsatsen.
Børnekatastrofefonden sender hjælpen hen, hvor der er størst behov. Det gør, at hjælpen også når frem til katastrofer, som ellers ikke har fokus i medierne. De glemte kriser.
I 2021 sikrede fonden, at vi kunne nå ud med akut hjælp til 17 millioner mennesker, heriblandt 10 millioner børn, på verdensplan.
Hvordan arbejder Red Barnet under katastrofer?
Red Barnet er i samarbejde med lokale partnere til stede for at hjælpe børnene i både Tyrkiet og Syrien. Lige nu har vi fokus på livreddende indsatser til de berørte børn og familier.
Under enhver katastrofe er børn blandt de største ofre. Derfor kæmper Red Barnet for at komme hurtigt frem med hjælpen.
Vi uddeler mad, varme tæpper og vintertøj samt materialer til at bygge husly, så de børn og familier, som har mistet deres hjem, kan finde beskyttelse for kulden.
Vi bygger midlertidige vandposter og uddeler hygiejnekits for at forebygge sygdomsudbrud.
Vi opretter børnevenlige områder og midlertidige læringscentre, hvor børn kan få psykologisk førstehjælp og et frirum fra kaosset.
Kan jeg hjælpe på anden vis – fx ved at sende tøj?
Situationen i Tyrkiet og Syrien er hjerteskærende og mange vil gerne støtte og hjælpe. Det er helt fantastisk. I Red Barnet får vi i øjeblikket rigtigt mange henvendelser fra privatpersoner og virksomheder, som gerne vil donere varer af forskellig karakter - fx tøj, udstyr og mad.
Vi er meget glade og taknemmelige for den store vilje til at hjælpe. For det humanitære behov er stort. Men i Red Barnet har vi som udgangspunkt ikke mulighed for at tage i mod og distribuere konkrete varer. Lige nu er økonomiske bidrag den allerbedste måde at hjælpe på.
Er udsendelse af SMS brud på spamforbuddet?
Red Barnet må gerne sende sms’er uden forudgående tilsagn. Som velgørende organisation er vi nemlig ikke omfattet af spamforbuddet.
I Spamvejleningen fra Forbrugerombudsmanden, artikel 4.1. står der dette:
“Almennyttige foreninger og fonde:
Foreninger og fonde, hvis formål udelukkende er velgørende, religiøst eller politisk, vil som udgangspunkt ikke være omfattet af spamforbuddet, da de ikke udøver erhvervsmæssig aktivitet...
...Henvender en forening sig for at hverve et medlem eller i forbindelse med indsamling, vil henvendelsen ikke være omfattet af spamforbuddet, hvis foreningens hovedformål er velgørende, almennyttigt, religiøst eller politisk.”
For 389 kr. kan vi give en familie mad til to uger, tæpper og materialer til at sikre husly samt vacciner.