Giv livet videre

Støt udsatte børn i dit testamente

Foto credit: Lucia Zoro

Med dit testamente kan du være med til at redde, beskytte og styrke udsatte børn, når du ikke er her længere.

Ved at støtte Red Barnet med hele eller en del af din arv er du med i kampen for at give en lysere fremtid til næste generation. De midler, du donerer, vil gå til de små piger og drenge, der har allermest brug for vores hjælp, i Danmark og i resten af verden. Med dit testamente kan du give livet videre til dem, der ellers ikke har en chance. 

- Det er ikke nogen tilfældighed, at jeg har valgt Red Barnet. Hvis verden skal blive til et bedre sted, skal der også være nogen til at gøre den bedre. Der mener jeg, at det er vigtigt at give børnene en chance. Når jeg vælger Red Barnet, er det også, fordi jeg er tryg ved, at pengene kommer frem til de børn, der har brug for hjælp og støtte.

David Bram, læge, om hvorfor han har valgt at betænke Red Barnet i sit testamente.

Gratis og personlig rådgivning

Mange mennesker føler behov for at inkludere velgørenhed eller en god sag i deres testamente. Men hvordan gør man?

Du kan få gratis, personlig og uforpligtende rådgivning hos advokatfirmaet Rovsing og Gammeljord, hvis du overvejer at efterlade Red Barnet en del af din arv. Rovsing og Gammeljord kan også hjælpe dig med at oprette det nødvendige testamente og tilpasse det efter dine behov og ønsker. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Sys Rovsing, der er advokat hos Rovsing og Gammeljord.

Opret et legat til Red Barnet online

Hvis du ikke har brug for personlig rådgivning og gerne vil testamentere et bestemt beløb til Red Barnet frem for en procentdel, kan du oprette et såkaldt legat.

Vi har indgået et samarbejde med Legal Desk, som gratis hjælper dig med at oprette et legat via en kort, online formular, som du finder her.

Du kan oprette et legat uanset, om du har et testamente i forvejen eller ej.

Når du har oprettet legatet, skal det underskrives foran en notar eller foran vitterlighedsvidner, som du selv vælger. Legal Desk har skrevet to gode artikler, som forklarer, hvad et legat og et testamente er. 

Hvis du ønsker at støtte os og samtidig efterlade mere til dine arvinger, anbefaler vi, at du ser denne video omkring 30% løsningen.

Godt at vide om testamentariske gaver til Red Barnet

  • Du kan til enhver tid ændre dit testamente, fx hvis din livssituation eller formue ændrer sig
  • Du kan betænke både familie, venner og velgørenhed på samme tid i dit testamente
  • Red Barnet er fritaget for at betale boafgift til staten, så hvis du vælger at betænke os i dit testamente, vil hele beløbet gå til vores arbejde for udsatte børn i Danmark og resten af verden. Afgiften er på 15 % ved arv til egne børn og hele 36,25 % ved arv til søskende, nevøer, niecer, venner og andre
  • Du kan testamentere både store og små beløb til Red Barnet. Det kan også være genstande, kunst, ejendom eller andet
  • Når du støtter Red Barnet, går hele 86% af pengene direkte til børnene. Kun 7% går til løn og administration. Derudover går 7% til oplysning og indsamling
  • Læs meget mere om mulighederne for at testamentere et beløb til Red Barnet i vores folder ’Giv livet videre