08-11-2018

Tre unge fortæller: Derfor er Snapchat fedt

For tre unge panledeltagere i Red Barnets nye podcast fylder Snapchat en hel del. Hør og læs, hvad de synes er fedt ved app'en.

Cecilie, Nicklas og Ida Emilie har været deltagere i Red Barns nye podcast, So.Me.Mor.Far, om børn og unges digitale liv. I studiet havde de selskab af værten Michael Schøt, hvor de snakkede om deres spidskompetence: Snapchat

Lyt til afsnittet her eller i din podcast-app.

Men hvad er det, der gør, at unge kan bruge, hvad der kan føles som en uendelighed på app'en med spøgelseslogoet? Det svarer paneldeltagerne på her.

Cecilie, 16 år

En af grundene, som alle tre peger på, er, at Snapchat for dem er en nem og enkel måde at holde kontakt med vennerne på. De fortæller, at de har brugt app’en i mange år, og især Cecilie understreger, at hun efterhånden har fået den så meget ind under huden, at den føles som en helt naturlig måde at kommunikere på.

Cecilie har brugt Snapchat i mange år. Derfor er hun også med på vognen, når nye, forvirrende koncepter som streaks og Snap Map bliver lanceret. Hun forstår nemlig allerede app’ens logik.

">

Snapchat er den app, Cecilie bruger allermest - blandt andet fordi hun har så nemt ved at bruge den.

- Snapchat er blevet så let og så naturligt for mig at bruge, og det er bare så enkelt. Det handler jo bare om billeder og videoer, som jeg forstår det, siger Cecilie blandt andet.

Ligesom andre generationer måske er vokset op med sms og telefonopkald, som i dag kan virke som en forlænget arm, er Snapchat for Cecilie en helt naturlig måde at være i kontakt med vennerne.

Nicklas, 15 år

Nicklas bruger op til to timer om dagen på sin mobil, hvilket hovedsageligt går med at sende beskeder, billeder og videoer på Snapchat og følge med i, hvad vennerne laver via app'en.

">

For Nicklas kan Snapchat noget særligt sammenlignet med skriftlig kommunikation. Han fremhæver, at han med Snapchat har mulighed for at give sine venner et godt indblik i, hvad han laver, ved at sende billeder og videoer af det, han har gang i. Omvendt kan han selv på meget simpel vis følge med i, hvad hans vennegruppe er i gang med.

- Man kan se, hvad ens venner laver, uden at man skal forklare det, siger Nicklas.

Ida Emilie, 15 år

Ifølge hende selv bruger Ida Emilie Snapchat "riiigtig meget. For meget, hvis man spørger nogle".

">

En essentiel del af Snapchat og en vigtig faktor for de tre unge er, at billederne selvdestruerer efter nogle sekunder. For Ida Emilie betyder det, at hun kan de være relativt sikker på, at billederne ikke vises til andre personer. Derfor er hun ikke bekymret for, om hun eksempelvis tager et ”dobbelthage-billede”, når hun skal sende en selfie til en af sine venner.

- Man kan være sig selv og vise en levende situation af sit liv, siger Ida Emilie.

De tre paneldeltagere og vært Michael Schøt. Foto: Lars Henrik Møller

Du kan høre meget mere om, hvad Cecilie, Nicklas og Ida Emilie synes er fedt ved Snapchat i første episode af Red Barnets nye podcast, So.Me.Mor.Far.

Her kan du også høre, hvad de tre unge synes om snagende voksne, hvad streaks egentlig er, og om de ser sig selv som afhængige af Snapchat.