Min flirt bliver afpresset - hvad gør jeg?

Hej,

Jeg har den her veninde/flirt, som bliver afpresset af en fyr, fordi han har 2 billeder af hende nøgen.

Han kræver fx at hun skal være hans, hvilket betyder at mig og hende ikke snakker med.

Hun vil ikke gå til politiet, da hun ikke ønsker, at hendes mor finder ud af det.​

 

________________________________

Svar fra SletDet   

 

Kære dig

Tak for din henvendelse.

Hvor er jeg glad for, at du kontakter os. Jeg vil forsøge at hjælpe så godt, jeg kan.

Først vil jeg fortælle dig, at du lyder til at være en person, der bekymrer dig om andre. Du lyder til at være en god rigtig ven. Det er sejt. 

Du fortæller, at din veninde/flirt bliver afpresset af en fyr, hvilket ikke er OK.

Du kan fortælle din veninde/flirt, at det, der sker for hende er ulovligt. Man må hverken true eller dele andres intime billeder, hvis man ikke har givet lov. Hvis du har mulighed for det, så fortæl hende, at hun endelig ikke må bukke under for presset, da det blot vil gøre situationen værre. Fortæl hende, at det ikke er hendes skyld, og at hun skal fortælle ham, der afpresser hende, at det, han gør er ulovligt, og at han skal slette billederne. Hun har krav på at få billederne slettet. 

Derefter kan hun anmelde ham på de sociale medier og blokere ham, så han ikke kan kontakte hende længere. Fortæl hende også, at hun kan kontakte os, hvis der er behov for det. Vi vil meget gerne hjælpe hende.

Hvis ikke, at hun har lyst til det, så synes jeg, at hun skal tale med en voksen om den situation, hun står i. Også selvom du fortæller, at hun ikke vil have, at hendes mor finder ud af det. Jeg ved fra andre unge, der har kontaktet os, at det kan være svært at gå med det alene. Selvom det er meget grænseoverskridende at åbne op, kan det være en stor lettelse at dele sine tanker med en voksen. Voksne kan ofte være bedre til at understrege alvoren. Derfor kan en voksen hjælpe med at få billederne slettet. Måske en lærer på hendes skole, eller en anden?

En anden ting, jeg er interesseret i at vide er, hvordan du mon har det? Det kan være en svær situation for dig at stå i alene, og derfor er det vigtigt, at du husker at passe på dig selv. Måske du har behov for at snakke med en omkring det hele?  

Jeg håber, at det kan hjælpe dig og din veninde videre. Pas godt på dig selv.

Med venlig hilsen
Sophie/SletDet

(April, 2020)