Jeg viste et undertøjsbillede af min veninde

Hej brevkasse

Jeg er en pige på 14 år. En af mine drengevenner, som jeg ofte taler med, sendte mig to billeder af min veninde i bh og indershorts. De billeder har hun haft sendt til ham. Jeg syntes, det var så klamt, at jeg blev nødt til at vise det til mine fire tætte veninder.

En af de røvhuller har så sagt det til hende. Og hun har så sagt det til ham, som har konfronteret mig med det. Jeg benægter og siger, jeg ikke har, hvilket jeg i virkeligheden har... Kan jeg blive straffet for det?

 

_____________________

Svar fra SikkerChat


Tak for mail

Det sker desværre også for andre, at man kommer til at sende private billeder videre. Øv, for det kan have store konsekvenser. 

Når det nu er sket, så vil du og dine venner få det bedst ved at få alt ud i det åbne og få løst det så godt som muligt. Jeg tænker, at både du og din drengeven deler et ansvar for at sige undskyld og forsøge at få alle dem, der har billedet til at slette det.

Mht straf, så tror jeg først det bliver strafbart, hvis man lyver over for politiet. Men jeg tænker, at det ikke så meget handler om, hvorvidt du kan blive straffet. Jeg tror, der aldrig kommer noget godt ud af at lyve, så jeg synes du skulle gå til bekendelse, sige undskyld - og få en voksen ind over til at få styr på tingene igen. Kender du ikke en sød voksen, som kan hjælpe dig? Måske en SSP-lærer eller klubmedarbejder?

Håber I får løst det og bliver gode venner igen.

Alt det bedste, 
Marianne/SletDet

(4. maj 2015)

 

SletDet