Foto: Red Barnet/Ulrik Jantzen

Jeg har delt billeder og fortryder 

Hej 

Jeg er en ung gut på 17 år, der har haft delt billeder af andre piger. Jeg har nu indset, at det er forkert, jeg er nervøs for, om det har nogle konsekvenser senere hen, hvis det bliver opdaget. Har været så paranoid og tænkt, 'hvem skulle finde ud af det?'-agtigt. Hvad ville I anbefale mig at gøre, og er jeg allerede dødsdømt, da jeg ikke kan ændre på fortiden?

Skammer mig.
Mvh

_______________________________

Svar fra SletDet

 

Kære dig

Tak for din henvendelse.

I første omgang tænker jeg, at det er rigtig flot, at du kan indse, at det er forkert at dele intime og personlige billeder af andre. Det er vigtigt, at du er kommet til den erkendelse.

Som du nok ved, er det jo ulovligt at dele krænkende billeder af andre uden deres samtykke. Når man har gjort noget som er ulovligt, er der altid en risiko for, at det kan have konsekvenser. Du skriver ikke noget hvor mange billeder, du har delt, over hvor lang tid og hvad omstændighederne var omkring det.

Jeg tænker, at dette har en betydning for, hvorvidt der er nogle finder ud af, at det var dig. Det kræver jo, at pigerne finder ud af, at deres billeder er blevet delt, at de melder det til politiet, og at de så finder frem til der, hvor billederne er blevet delt fra. Hvis pigerne ikke ved, at du har delt deres billeder, er det meget usandsynligt, at der sker noget.


Det lyder som om, at du har det dårligt med det, du har gjort. Derfor vil jeg anbefale dig at tale med en voksen om det, som du stoler på. Jeg tænker, at det måske kunne være en hjælp at lette dit hjerte. Det kan være en lærer eller en af dine forældre. Derudover kan det måske være en hjælp både for dig, men også for pigerne, hvis du forsøger at få billederne slettet fra de steder, hvor du har delt dem.

Du kan eventuelt kontakte dem, som du har delt dem videre til og bede om, at de sletter billederne. Dette kan være med til at udbedre situationen en hel del.


Håber mit svar kunne hjælpe dig.

Bedste hilsner,
Helene/SikkerChat

(21. marts 2017)