Hvad gør man, hvis man får delt et nøgenbillede?

Hej :-)

Har ikke fået delt nøgenbilleder - heldigvis!

Men har tit overvejet hvad man skal gøre, hvis sådanne billeder bliver delt. Er det så skrækkeligt, som folk siger, det er? Vil billede forfølge en for altid? Er det muligt at slette billeder helt?

Har dog ikke planer om at dele letpåklædte billeder, synes personlig slet ikke jeg ser det som en mulighed.

_______________________

Svar fra SletDet

Kære du,

Tak fordi du har skrevet til os.

Det er rart at høre, at du ikke har fået delt nogen nøgenbilleder eller andre intime billeder. Det kan nemlig en meget ubehagelig oplevelse for de unge, som har kontaktet os, efter at det er sket for dem. Mange af dem føler sig udstillede og ydmygede, fordi billederne kan sprede sig meget hurtigt. Der er altid en mulighed for, at personen, som har fået sendt et billede, sletter det igen, hvis man beder ham eller hende om det. Man kan desværre bare aldrig være 100 % sikker på, at billedet bliver slettet alle steder, hvis det er blevet delt flere gange.

Det lyder som om, at du har gjort dig en del overvejelser om, hvordan man deler billeder og hvad det kan få af konsekvenser for dem, der får delt billederne, og det er vigtigt at gøre. Det viser, at du har interesse for problematikken, og jeg synes det er en kanon idé, hvis du vil tale med dine venner om det og være med til at få skabt en kultur, hvor man kan tale med hinanden om det og hjælpe hinanden, hvis ens venner skulle komme ud for det. Du må også meget gerne fortælle dine venner og klassekammerater om SletDet!

Du er altid velkommen til at skrive igen, hvis du har flere spørgsmål eller kommer i en situation, hvor du eller en ven har brug for hjælp.

De bedste hilsner
Mai/SletDet

(25. september 2017)

SletDet