Han truer med at sende mit billede videre

Hej!

Jeg har sendt et billede af mine underbukser på til en fyr, som jeg ikke rigtigt kender. Nu har han taget et screenshot af det. På billedet kunne man kun se mine underbukser og mine bukser. Ikke mit ansigt. Han sendte også flere billeder og videoer af hans kønsdele.

Nu ved jeg ikke, hvad jeg skal gøre, men jeg har blokeret ham overalt, men en af hans venner har også prøvet at komme i kontakt med mig.

Hvad skal jeg gøre?? For jeg er virkelig bange, for han truede med at sende det til alle mine venner?

Den 15-årige

________________ 

Svar fra SikkerChat


Kære 15-årige

Tak for dit spørgsmål, og godt at du skriver. Det er meget ubehageligt at blive truet med sådan noget af en fremmed.

Nogle gange kan man komme til at sende noget, som man bagefter fortryder. Men heldigvis lyder det til, at du har taget nogle vigtige forholdsregler ved ikke at vise dit ansigt på billedet.

Vi får desværre ofte henvendelser om folk, der truer med at sende billeder videre til andre, hvis man ikke vil sende dem flere udfordrende billeder. Jeg ved ikke, om det også er sket for dig, men det er rigtig godt, at du har blokeret ham, for det er på ingen måde i orden at true andre.

Når man ikke kan se dit ansigt på billedet, vil andre heller ikke kunne se, at det er dig. Og da du har trusser på, og man ikke kan se andet, er billedet ikke så farligt. Så jeg synes ikke, du skal være nervøs for, om han sender det videre til dine venner. Det er sikkert en tom trussel, og skulle du være så uheldig, at det ikke er, så vil andre ikke kunne kende dig.

Det er en god idé også at blokere hans venner, så du ikke modtager flere beskeder fra dem.

Du har ikke gjort noget forkert. Det er helt ok, at man lader sig rive med af øjeblikket og kommer til at sende sådan et billede til en fremmed. Men prøv at lære af oplevelsen, så du i fremtiden ikke får flere ubehagelige oplevelser på nettet.

Jeg håber, at du kunne bruge svaret. Ellers må du skrive igen :-)

De bedste hilsner
Sofie/SikkerChat

(3. marts 2015)

SletDet