Han tog et pinligt billede af mig

Hej

For nylig kom jeg ud i en ret uheldig situation. Jeg bukkede mig ned, og så flagede jeg i mine underbukser, man kunne godt se mine underbukser, og måske meget meget lidt brevsprække? Det blev der så taget et billede af, og nu viser han det til alle sine venner?

- 16-årig pige

_____________________

Svar fra SikkerChat

Kære 16-årige

Tak for dit spørgsmål og godt, at du skriver. Det er en ubehagelig situation, når andre tager pinlige billeder af én, uden man har givet dem lov. Det er ulovligt at udstille andre i pinlige situationer - også på nettet. Det er altså ulovligt for ham at tage billedet, men også ulovligt for ham at vise billedet til hans venner. 

Jeg synes, du skal tale med en voksen om det, der er sket, for du skal ikke gå i den situation alene. Det kan for eksempel være en af dine forældre, en lærer eller en klubmedarbejder, du har tillid til. Du skal forklare, hvad der er sket, og hvorfor det gør dig ked af det. Det kan være rigtig svært at åbne op, det ved jeg, men jeg håber alligevel, at du vil overveje det. For det er slet ikke i orden at tage et billede imod din vilje og vise det til alle mulige! 

Du og den voksne skal sammen forklare drengen, at han skal slette billedet og fortælle hvem, han eventuelt har sendt det til, så de også kan slette det. Det er en god ide at fortælle ham, at det faktisk er ulovligt, så han forstår, at det er alvorligt, det han har gjort, og at han stopper. Hvis du har lyst til at læse mere om, hvad du kan gøre, kan du læse her og her

Jeg håber, du kan bruge svaret. Du er velkommen til at kontakte os igen, hvis du har brug for det. 

De bedste hilsner
Sofie/SletDet

(April, 2020)

 

 

SletDet