Han tog et pinligt billede af mig

Hej

For nylig kom jeg ud i en ret uheldig situation. Jeg bukkede mig ned, og så flagede jeg i mine underbukser, man kunne godt se mine underbukser, og måske meget meget lidt brevsprække? Det blev der så taget et billede af, og nu viser han det til alle sine venner?

- 16-årig pige

_____________________

Svar fra SikkerChat

Kære 16-årige

Tak for dit spørgsmål og godt, at du skriver. Det er en ubehagelig situation, når andre tager pinlige billeder af én, uden man har givet dem lov.

Jeg synes, du skal tale med en voksen om det, der er sket. Det kan for eksempel være en af dine forældre, en lærer eller en klubmedarbejder, du har tillid til. Du skal forklare, hvad der er sket, og hvorfor det gør dig ked af det. For det er slet ikke i orden at tage et billede imod din vilje og vise det til alle mulige.

Du og den voksne skal sammen forklare drengen, at han skal slette billedet og fortælle hvem, han eventuelt har sendt det til, så de også kan slette det. For det er formodentlig ulovligt, det han har gjort.

Jeg forestiller mig ikke, at I på nogen måde skal involvere politiet, men det er en god ide at fortælle ham, at det faktisk er ulovligt, så han forstår, at det er alvorligt, det han har gjort.

Jeg håber, du kan bruge svaret.

De bedste hilsner
Sofie/SletDet

(1. juni 2015)

 

 

SletDet