Afpresning på Snapchat på grund af gemte nøgenbilleder

Hej

En fyr på snapchat har gemt mit billede af min røv og prøver at afpresse mig ved at sige, at han lægger det ud på samtlige sociale medier, hvis ikke jeg sender billeder af mit underliv og andre billeder i forskellige seksuelle positioner.

_____________________

Svar fra SletDet

Kære dig.
Tak for din henvendelse.

Det lyder rigtig ubehageligt. Det, som fyren gør, er slet ikke i orden og faktisk også ulovligt. Det er vigtigt, at du ikke sender billeder til ham, det vil blot få ham til at fortsætte.

Først og fremmest vil jeg anbefale dig at samle alle beviser på det, som han har sagt og gjort. Tag screenshots af billeder, beskeder osv. Herefter skal du sige til ham, at det han gør er ulovligt, og at du har samlet alle beviserne, og hvis han ikke holder op, så vil du melde ham til politiet. Dette kan få ham til at holde op – også selvom du ikke melder det til politiet.

Da det er ulovligt, er det jo faktisk muligt at anmelde til politiet, Du skriver dog ikke så meget om, hvad billedet viser, udover din røv? Viser det fx dit ansigt? Dette har ret stor betydning for, hvordan politiet vil tage i mod sagen. Det kan være svært for politiet at bevise, at det er dig, hvis man fx ikke kan se dit ansigt.

Der er også den mulighed, at du kan anmelde ham, der truer dig, på Snapchat. Der kan man krydse af, at han deler andres krænkende billeder.

Ift. at få slettet billedet, så er det desværre kun de mennesker, som har billedet på deres telefon, der kan slette det. Hvis det bliver delt på sociale medier, så vil man kunne anmelde det til de forskellige sociale medier, som kan slette det. Men det lyder ikke til, at det er blevet delt endnu.

Med venlig hilsen
Penille/SletDet

(31. august 2017)

SletDet - afpresning på Snapchat på grund af gemt nøgenbillede