Skal jeg melde krænkelse til politiet?

Hej

Jeg har et spørgsmål angående en krænkelse, som jeg ikke ved, om jeg skal politianmelde. Det skete i søndags.

Jeg var til en fest, og der var et par drenge, der havde drukket mig under bordet. Jeg fik det meget dårligt, så jeg lagde mig ind for at sove.

Jeg kunne næsten ikke rejse mig op, så dårligt havde jeg det. Der kom fem drenge ind på værelset. Den ene af dem lagde sig ved siden af mig og lod 'for sjov' som om, at han bollede mig bagfra, mens en anden dreng filmede det. Jeg var ude af stand til at forsvare mig, men jeg havde sagt, at de skulle lade mig være.

Jeg fik taget mine strømpebukser af også. Jeg føler det meget krænkende og er virkelig ked af det. Jeg ved ikke, om jeg kan politianmelde det, for jeg har ingen beviser - andet end mig selv.

Så mit spørgsmål er... Hvad synes I, jeg skal gøre?

Mvh den krænkede

____________

Svar fra SletDet

Kære du

Tak for din henvendelse til brevkassen.

Jeg kan godt forstå, at du er i tvivl om, hvad du skal gøre. Det har helt sikkert været en meget ubehagelig oplevelse for dig, både at blive drukket under bordet og at blive krænket på den måde af drengene, som du beskriver det. Det er ikke OK, og det er vigtigt, at du husker, at du ikke har gjort noget forkert. 

Du skriver ikke, hvor gammel du selv er, eller hvor gamle drengene er. Jeg går ud fra, at I alle er over 15 år? Men er I også over 18 år? Det er ikke afgørende i forhold til din oplevelse - men det betyder noget i forhold til, hvad politiet kan eller skal handle på.

Du skriver, at en af drengene filmede det, der skete. Har du set filmen? Og har du eventuel adgang til en kopi af den? Og kender du drengene?

Som du beskriver det, er jeg i tvivl, om politiet vil sige, at der er sket noget strafbart. Og som du selv nævner, så har du 'kun' dig selv som vidne. Hvis du har adgang til filmen, så kan den indgå som bevismateriale, hvis du vælger at gå til politiet og anmelde det, der er sket. Politiet vil også spørge, om du kender drengene og ved, hvor de bor.

Uanset om det, der er sket, er strafbart eller ej, så har du ret til at kontakte politiet og anmelde krænkelsen. Hvis du kender drengene, så kan politiet vælge at kontakte dem om hændelsen. Men det er sikkert vanskeligt for dem at gøre meget mere, med mindre der findes mere bevismateriale. Det er politiets opgave at finde ud af det.

Jeg tænker, at det vigtigste er, at du får hjælp til at bearbejde den meget ubehagelige oplevelse, du har haft. Har du nogen, du kan snakke med om det, der er sket? Gode veninder? Forældre? Andre voksne, som kan lytte til dig og hjælpe dig? 

Ved at få talt om det kan man bearbejde alt det dårlige, man har oplevet og 'rydde op' i alle de tanker og følelser, man har omkring den meget ubehagelige krænkelse. På den måde kan man få fred fra alle de dårlige oplevelser, og til sidst vil man måske ikke længere tænke over dem så tit, fordi man har fået 'lagt det på plads' indeni og nu i stedet kan tænke på alt det gode, man oplever. Det er derfor vigtigt, at sige det som det er, så man kan få hjælp til at få det bedre! Det håber jeg, at du vil overveje. 

Jeg håber, at du allerede nu har fundet god hjælp til at komme videre efter den meget ubehagelige og krænkende oplevelse.

Du er velkommen til at skrive til os igen, hvis du har flere spørgsmål eller hvis du vil fortælle, hvordan det er gået for dig efterfølgende.

Venlig hilsen
Gitte/SletDet

(Juli, 2019)