Er bange for, at alle i min klasse hader mig på grund af en fejl på Facebook 

Hej

Kom til at fjerne alle mine klassekammerater fra gruppechatten på Facebook (fordi jeg gerne ville prøve at fjerne et pinligt billede), men nu er jeg bange for, at alle fra min klasse hader mig.

Hvad skal jeg gøre?

 

_____________

Svar fra SletDet

 

Kære du 

Øv – det lyder ikke rart. Jeg skal nok fortælle dig, hvordan du tilføjer personer til en gruppechat på Facebook igen. Men der er noget andet i din besked, der er vigtigere at tage fat på først.

Jeg kommer nemlig sådan til at tænke på, hvorfor der mon i første omgang lå et pinligt billede på jeres Facebook-chat. Var det mon et billede, du havde givet lov til skulle ligge der? Det er vigtig at huske på, at man ikke må lægge billeder på internettet af andre, uden at de personer på billedet har givet lov. Så hvis der er nogen, der lægger billeder op af dig på jeres chat, uden du har givet lov, så er det slet ikke i orden. Du kan læse mere om, hvornår og hvad man må dele her

Derfor er mit første og vigtigste råd til dig, at det kan være en god ide at fortælle om det, der er sket, til en voksen, som du stoler på. Du skal nemlig ikke gå rundt og være bange! Mange voksne forstår mere, end man tror, og de kan være med til at understrege alvoren over for den person, som har delt billeder, uden du har givet lov. Du kan fx fortælle det til en forælder, lærer eller skolens SSP-medarbejder. De kan hjælpe dig.

Nu til dit spørgsmål. Du spørger om, hvordan man tilføjer personer til en Facebook-chat igen. Det gør man sådan her:

  1. Åbn samtalen
  2. Klik på 'Handlinger' (det lille tandhjul)
  3. Vælg 'Tilføj personer'
  4. Skriv navnet på den første, du vil tilføje og tryk 'Tilføj person'
  5. Fortsæt sådan indtil hele klassen er tilføjet

Jeg håber, at det kan hjælpe dig med at få tilføjet dem igen. 

Derudover er det vigtigt for mig at nævne, at du ikke har gjort noget forkert. Der er ingen grund til, at dine klassekammerater skulle hade dig. Hvis du går og frygter, at de hader dig, så er det vigtigt, at du fortæller en voksen om dine tanker. Du skal ikke gå og føle dig alene i denne situation. Det kan være, at den voksne kan hjælpe dig med at snakke med dine klassekammerater, så i kan få løst konflikten? 

Jeg håber, du kan bruge mit svar. 
Pas rigtig godt på dig selv.

Mange hilsner fra
Maria/SletDet

(April, 2020)