Drillet på grund af billede på Twitter

Hej.

Jeg er 14 år gammel. Da jeg var ca. 10 år gammel tog jeg et billede til et nyt profilbillede til en af mine sociale medier. De billeder ligger nu på nettet hvis man søger på mit navn og folk har drillet mig med det ret længe.

Jeg ville virkelig gerne have det ned men ved ikke hvordan. Kan I hjælpe mig? (Billedet blev brugt til en af mine gamle Twitter brugere som jeg ik bruger mere eller kan huske koden til. Kan heller ikke slette profilen).

Håber I kan hjælpe mig med at få billedet væk :)

_______________________________

Svar fra SletDet

Kære dig. 

Tak for din henvendelse til SletDet.

Det lyder rigtig ubehageligt at blive drillet med et billede, der ligger på nettet. Det er ikke ok at folk driller dig med det. 

Du skriver, at du har glemt koden til din Twitter-profil. Har du forsøgt at få tilsendt en ny adgangskode og på den måde logge ind og slette billedet?

Du kan også logge ind på din nuværende Twitter-konto (hvis du har en) og anmelde dit tidligere tweet. Det gør du sådan her:

  • Find det tweet med billedet, som du vil anmelde
  • Klik på det ikon i højre hjørne, der ligner et ”v”
  • Vælg ”anmeld”
  • Vælg ”It’s abusive or harmful” (måske står det på dansk. Så vil der stå noget i retningen af ”Det er krænkende”)
  • Du vil blive bedt om at forklare, hvorfor det er krænkende. Jeg synes, du skal skrive, at du bliver mobbet med indholdet, så Twitter forstår, at det er vigtigt at få slettet det. 

Uanset om det lykkes at få slettet billedet eller ej, så synes jeg, du skal tale med en voksen om, at du bliver drillet med billedet. Du skal ikke stå alene i denne situation. 

Jeg ved ikke, om det er sket i skolen eller et andet sted, men jeg tænker, at det måske kunne være godt for dig at snakke med din lærer eller dine forældre om det – det lyder, som om at I i klassen har brug for at få en snak om, hvordan man opfører sig over for hinanden, og hvordan I kan være sammen, så alle har det godt og ikke bliver drillet. Ikke bare nu - men også i fremtiden.

Hvis du har flere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os igen. Jeg ønsker dig alt det bedste. 

Med venlig hilsen
Mai/SletDet

(April, 2020)