Kan jeg blive sporet?

Hej

Hvis man har skrevet med en på snap, men så logger ud af brugeren, er der så stadig mulighed for, at personen, man skrev med, kan spore både ens bruger og ens enhed? Er rigtig bange for at blive sporet. Hvis man har skypet med en, man ikke kender, kan personen så spore ens enhed og Skype account? Og kan personen i det hele taget spore enheden, hvis man oplyser flere medier, fx Snapchat.

14-årig

______________

Svar fra SletDet

Hej 14-årige

Tak for dine spørgsmål. Det er rigtig godt at tænke over hvilke private informationer, man deler med andre, sådan som du gør. Men man kan måske også bekymre sig for meget.
Hvis personen, du har haft kontakt med på Snapchat eller Skype, udelukkende har fået dit Snap- eller Skypenavn, og dine brugernavne ikke er = dit rigtige navn, så vil vedkommende ikke kunne finde frem til dig.

Jeg er desværre ikke en dygtig hacker, så jeg kan ikke svare på, om det er muligt at spore din enhed. Men det er i hvert fald ikke noget, som helt almindelig mennesker kan gøre udelukkende ud fra dit brugernavn.

Hvis du går og bekymrer dig, så vil jeg råde dig til at snakke med en voksen, som du stoler på. Du skal ikke gå rundt og være så bange for at blive sporet. Så er det bedre at snakke med nogle om det, så man ikke går alene med tankerne. 

Håber, at du kan bruge mit svar. 

Bedste hilsner
Sofie/SletDet

(Juli, 2019)