Foto: Red Barnet/Ulrik Jantzen

Jeg har delt et billede på Snapchat i bh

Hej

Jeg har delt et billede på snap i bh. Hvad gør jeg?

_______________________________

Svar fra SletDet

 

Hej med dig

Tak for din henvendelse til SletDet.

Det er meget naturligt at dele intime billeder af sig selv til fx en kæreste eller en flirt, og det er der ikke noget galt i. Det må man gerne. 

Når man deler et billede online, kan man aldrig være 100 procent sikker på, at billedet slettes helt, men man kan forsøge at begrænse spredningen. 

Ved du mon, om personerne har gemt/taget screenshot af billedet? Hvis personerne, som du har sendt billedet til, har gemt billedet på Snapchat, så synes jeg, at du skal starte med at bede personerne om at slette det. Det er vigtigt at fortælle dig, at andre ikke har ret til at gemme eller dele dit intime billede, uden du har givet tilladelse til det. Det kalder man for samtykkeDet kan du sige til den eller de, som har modtaget billedet af dig. Du kan prøve at aftale med dem, der skal slette billedet, at du kan se på, mens de sletter det – på den måde ved du, at det bliver gjort. Det er meget grænseoverskridende, men jeg håber, at du vil overveje at skrive til dem, så du får mindsket spredningen af dit billede i bh. 

Hvis billeder er delt på et socialt medie, så kan du anmelde det til deres support. Her skal du beskrive, hvorfor du mener, det bryder med sidens regler. Det er også noget, vi kan hjælpe dig med, hvis du har brug for det.

Jeg ved, at det kan være en svær situation at stå i, og man kan føle sig meget utryg. Derfor kan det være en god idé for dig at tale med en voksen om, hvordan du har det. Det kan være svært at åbne op, om noget så intimt, men jeg ved fra mange unge, at det kan hjælpe meget at snakke om det. På den måde kan du få støtte. 

Jeg håber, at det var svar på dit spørgsmål. Hvis du har flere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os igen.

Med venlig hilsen
Mai/SletDet

(April, 2020)