Bliver Snapchat hacket?

Hej brevkasse

Jeg er rigtig ked af en ting, som jeg virkelig har fortrudt.

Jeg har sendt meget intime billeder på Snapchat og samtidig modtaget intime billeder på Snapchat. Jeg har efterfølgende slettet min account på Snapchat, men jeg græder mig selv i søvn, fordi jeg er bange for, at billederne kommer frem igen. Der er ikke blevet taget screenshot af dem, men jeg er rigtig bange for, at Snapchat bliver hacket, så de intime billeder, jeg har sendt til vedkommende, bliver tilgængelig for alle.

Jeg kan ikke sove om natten og kan ikke koncentrere mig til dagligt. Jeg er virkelig bange for Snapchat bliver hacket igen, og så kan folk se mine intime billeder!!

Please hjælp mig :'(

15-årig

_____________

Svar fra SletDet


Kære 15-årige

Tak for dit spørgsmål. Der er rigtig mange unge, der sender billeder på Snapchat og andre steder, hvor de chatter og har kontakt med venner. Desværre er der også rigtig mange unge der, ligesom du, har sendt billeder, de senere har fortrudt, at de sendte. Du er altså ikke den eneste, der oplever det, du gør. Det kan du måske ikke bruge til så meget lige nu. Men jeg skriver det alligevel, fordi nogle gange kan det være godt at vide, at andre har gjort det samme – og er kommet videre på trods af det.

Du skal vide, at du ikke har gjort noget forkert. Man må gerne dele intime billeder af sig selv til sin flirt, hvis modtageren også har lyst. Det er naturligt, og der er mange, der gør det. 

Jeg kan godt forstå, at du er ked af det og bange for, at andre får de intime billeder at se. Jeg kan sige så meget, at sandsynligheden for at det sker, er meget meget lille. Snapchat sletter alle billeder på deres servere efter 24 timer. Det kan du læse mere om her. Jeg håber, at det kan give dig lidt ro på, så du ikke går og frygter, at billederne bliver hacket. 

Snapchat er heldigvis et (næsten) lukket forum. Så jeg tænker, at dine billeder kun er set af den person, du selv har delt dem med. Du skriver, at der ikke er taget screenshot af dem. Det er rigtig godt. Jeg tror bestemt ikke, at du har noget at bekymre dig over, selvom jeg godt kan forstå, at du er bekymret. 

Jeg håber, at mit svar giver dig lidt mere ro indeni, så du igen kan sove godt og koncentrere dig om dagen. . 

Hvis du bliver ved med at være ked af det og oplever problemer med at sove og koncentrere dig, så synes jeg, du skal snakke med en voksen, du har tillid til. Dine forældre eller en lærer måske? Jeg ved fra mange andre børn og unge, at de synes, at det er grænseoverskridende at tale med sine forældre om det. Men nogle gange kan forældre og andre voksne faktisk være rigtig gode til at lytte og hjælpe, når man rigtig har brug for det. Du skal ikke stå alene i denne situation. 

Pas godt på dig selv derude,

Venlig hilsen
Sophie /SletDet

(April, 2020)