Nøgenbilleder til og fra en fremmed

Hej

Hvad skal jeg gøre?

Jeg spiller det her spil 'quizbattle', men altså. Jeg valgte en tilfældig modstander, og han begyndte at spørge om min alder, og om jeg havde Kik, så jeg fortalte ham det.

Altså jeg kunne jo godt gætte, hvad han ville, men så da han bad om et billede af mig, vidste jeg godt, hvilken slags billede han ville have.

Så jeg sendte ham et billede af mine bryster med bh på. Men så sendte jeg også et af min, I ved.. kønsdel, og nu ved jeg ikke, hvad jeg skal gøre.

Har så dårlig samvittighed, jeg mener altså, at jeg sørgede for at man ikke kunne se mit ansigt, men på quizbattle har jeg jo et profilbillede, hvor man kan se mit billede. Og forresten hvis politiet skal have det at vide, skal jeg så sige det til dem? Altså er det her noget, man skal fortælle politiet, og hvis man skal, har politiet så pligt til at fortælle ens forældre det?

PS jeg har også et billede af mandens penis. Kan jeg bruge det til noget?

Den 13-årige

_______________

Svar fra SletDet

Hej 13-årige


Tak for dit spørgsmål. Når man spiller spil på nettet - fx som du gør i Quiz Battle - så er det altid en risiko, at man bliver kontaktet af en voksen, som har helt andre hensigter og som slet ikke er på sitet for at spille.

Du skriver, at du egentlig godt vidste, hvad det var han ville, men du sendte alligevel billeder til ham. Jeg kan godt forstå, at du synes, det er svært nu, og at du ikke ved, hvad du skal gøre. Vi snakker med mange unge, der står i samme situation som dig, og du er altså ikke alene om det. 

Det bedste, du kan gøre lige nu, er at lære af det, der er sket. Det vil sige, at næste gang, du bliver kontaktet, så afviser du bare kontakten og blokerer den person, du ikke vil chatte med. Det er også vigtigt at huske på, at du faktisk prøvede at passe på dig selv ved, at du ikke viser dit ansigt eller hele kroppen på billederne.

Desværre, så findes der ikke sådan en ’fortrydelsesknap’. Du kan ikke slette billederne eller trække dem tilbage. Det billede, du har af mandens kønsdel, kan du godt vælge at gå til politiet med. Men det er helt frivilligt. Det er altså ikke noget, du skal gøre, men noget du kan vælge at gøre. Jeg synes, du skal snakke med dine forældre eller en anden voksen, du har tillid til, før du beslutter, om du vil gøre mere ved det.

Helt praktisk, så er det sådan, at politiet skal bruge mere end billedet, hvis de skal gøre noget ved sagen. De skal også bruge oplysninger om mandens profilnavn og helst også et udskrift af chatten. Allerbedst er det faktisk, hvis chatten stadig er på din computer eller telefon (screenshots), så du kan tage den med til politiet. Men det er altså frivilligt, om du vil det.

Mit allerbedste råd til dig lige nu er det, som jeg skrev i starten. Hvis eller når du bliver kontaktet igen, og du kan mærke, at det her er forkert, så sig nej. Slet eller bloker vedkommende. Det er vigtigt, at du passer godt på dig selv.

Jeg håber, det giver dig svar på dit spørgsmål, ellers må du meget gerne kontakte os igen.

Bedste hilsener
Gitte/SletDet

(April, 2020)