Mand vil have nøgenbilleder af mig

Hej brevkasse

Jeg er en dreng på 13. Jeg spiller vildt meget et spil, der hedder CSG. Der er en mand i spillet, der giver mig seje og gode våben. Men nu begynder manden at bede om nøgenbilleder, og jeg synes, det kan virke krænkende.

____________

Svar fra SletDet

Hej med dig. 

Tak for dit spørgsmål. Jeg er glad for, at du skriver, for det virker som om, at du står i en svær situation. Hvor er det sejt, at du mærker efter, og at du kan mærke, at du føler dig krænket. Det viser mig, at du er en stærk og sej dreng, der kender sine egne grænser. Bliv endelig ved med det! 

Vi kender desværre til historier, som er begyndt ligesom du fortæller, og som er endt ubehageligt. Læs for eksempel historien 'En gaming-'ven' fra det virkelige liv.

Mit råd til dig er at få afsluttet din kontakt med den gavmilde spiller, inden han får dig overtalt til at gå over grænsen, og får mulighed for at afpresse dig. Jeg kan godt forstå, at det er fedt at få seje og gode våben, men hvis man ender med at sende nøgenbilleder til en, man ikke kender, så kan det gå rigtig galt.

Kan man blokere brugere i CSG? I så fald synes jeg, at du skal blokere ham, så han ikke kan afpresse dig til at sende nøgenbilleder mere. Du skal jo kunne spille i fred!

Du må meget gerne sende så mange oplysninger, du har om manden (profilnavn, eventuelt andre oplysninger om hans skype, e-mail eller andet hvis han har oplyst det), så vil vi videresende oplysningerne til vores samarbejdspartnere i politiet.

Du er jo nok ikke den eneste, som han forsøger sig med, så han skal stoppes.

Desuden vil jeg råde dig til at snakke med en voksen, som du stoler på omkring denne situation. Det er vigtigt, at du ikke går med det alene. 

De bedste hilsner,
Kuno / SletDet

(April, 2020)