Jeg vil være venner, men han sender ubehagelige billeder

Hej

Hvis man har mødt en dreng via Yellow, og vi har hinandens Snapchat, men jeg ville gerne være venner, og han sender mig billeder af hans penis.

Han er 8 år ældre end mig, hvad gør man så?

Hjælp.

______________

Svar fra SletDet

Tak for din henvendelse.

Det lyder ikke som om, at du synes, det er særlig fedt, at han har sendt dig et billede af sine kønsdele. Det lyder heller ikke særlig rart, er i mod reglerne på Yellow – og faktisk er det også en blufærdighedskrænkelse, som jo er ulovligt. Hvad du skal gøre, afhænger lidt af, om du stadig ønsker at være ven med ham eller ej.

Hvis du ønsker at være venner med ham, er det vigtigt, at du siger til ham, at det føles grænseoverskridende – og at du ikke ser jeres relation på den måde. Det skal han respektere – og hvis han ikke respekterer det, vil jeg anbefale dig at afbryde kontakten og fortælle det til en voksen. Da I har mødt hinanden på nettet, er det vigtigt at være opmærksom på, at man jo ikke med sikkerhed kan vide, hvem der sidder på den anden side af computerskærmen. Derfor er det vigtigt, at du passer på dig selv og taler med en voksen, før du deler noget personligt om dig selv eller overvejer at mødes med ham.

Hvis du ikke ønsker at være ven med ham, fordi han har en grænseoverskridende adfærd overfor dig, vil jeg anbefale, at du anmelder ham til Yellow, idet det faktisk er i mod deres retningslinjer at krænke andre, hvilket man godt kan sige dette er. Det kan du gøre på Yellows hjemmeside. Vær opmærksom på, at man skal gøre det på engelsk. Hvis du ikke kan finde ud af det, så skriv igen, så skal vi nok guide dig. Derudover vil jeg også anbefale dig at slette og blokere ham på Snapchat, så han ikke kan kontakte dig. Det kan du gøre sådan her:

  1. Ryk på møtrikken i øverste højre hjørne
  2. Tryk 'Mine venner' på Profilskærmen
  3. Tryk på din vens navn
  4. Tryk på møtrikken under brugerens navn og vælg 'bloker'

Du kan læse læse om blokering af venner på Snapchat her.

Håber dette var en hjælp for dig. Skriv endelig igen, hvis du har brug for mere hjælp.

Mange hilsner
Penille/SletDet

(4. april 2017)