Han er syv år ældre, og jeg kender ham ikke

Hej

Der er en mand på 21, der er begyndt at skrive til mig over Messenger. Han skriver, at jeg er pæn og sød. Han er også begyndt at spørge, om jeg har en kæreste osv. Han spurgte, om jeg havde Skype, og jeg skrev nej.

Han virker sød nok, men jeg ved ikke, om jeg skal blive ved med at skrive med ham?

Hilsen pigen på 14

_______________

Svar fra SletDet

 

Hej pige på 14 år

Tak for dit spørgsmål. Du skriver om noget, som rigtig mange børn og unge – og voksne! oplever. At blive kontaktet af en person, de ikke kender, men som gerne vil i kontakt med dem.

Det er altid dejligt at få at vide, at man er pæn og sød. Og man skal jo ikke mistænke alle mennesker for, at de vil noget ondt. Man skal bare passe rigtig godt på sig selv og mærke godt efter, om man faktisk ønsker kontakt.

Det er nemlig ikke så fedt, hvis det viser sig, at den anden – fx som du skriver en mand på 21 – i virkeligheden bare er interesseret i at få en kæreste, som han kan mødes med måske for at få sex. Du ved jo ikke, hvem han er, eller hvordan han har fundet frem til dig.

Hvis jeg var dig, så tror jeg, at jeg ville sige nej tak til kontakt. Han er meget ældre end di, og det virker lidt unaturligt, at han tager kontakt til en pige på 14. Jeg synes, at det er bedre, at du skriver med folk, som du kender og ved hvem er. Hvad tænker du om det? 

Det er rigtig godt, at du har sagt nej til, at du har Skype. Du skal heller ikke fortælle, hvem du er, hvor du bor eller fx give dit telefonnummer til nogen, du ikke helt sikkert ved, hvem er. 

Og så kan det være en god ide at tjekke dine privatindstillinger. Der er et sted, hvor du kan vælge, hvem der må kontakte dig på Messenger. Du kan vælge, at det kun er venner fra din egen venneliste, der kan skrive til dig. Men du bestemmer naturligvis selv, hvem du synes, skal have den mulighed.

Pas godt på dig selv derude. Internettet er godt. Men det bruges også til rigtig meget skidt!

Du er velkommen til at kontakte os igen, hvis du har lyst. 

Gode hilsener
Gitte/SletDet

(April, 2020)