14 år og vild med en på 26

Hej

Jeg er en 14-årig pige, som kan lide en, ja, mand på 26. Er det klamt eller? Hvad skal jeg gøre, alder er vel bare et tal? Men han bor selv og er erfaren på alt som en voksen, men på samme tid føler jeg, vi er på samme alder?! Hvad skal jeg gøre? Det lyder meget mærkeligt, men det er sandt. 

________________

Svar fra SletDet

 

Hej 14-årige,

Tak for din mail. Det er godt du deler din tvivl.

Mange piger på 14 bliver forelskede i ældre fyre, og det er helt normalt. Jeg synes ikke, at det er klamt. Til gengæld er det ikke nogen god ide at leve det ud i virkeligheden. Der er simpelthen for stor aldersforskel på dig og en mand på 26 år. Selvom du ikke synes, det føles sådan nu, så vil der være ubalance, fordi han har alder og erfaring, som du ikke har.

Når der er 12 år i mellem jer kan det være kompliceret, da man kan være meget forskellige steder i livet. En mand på 26 år er måske ved at være tid til at etablere en familie med børn, eller det kan være at hans arbejde fylder meget. Det kan betyde, at der er meget forskellige forventninger til forholdet og til fremtiden. Hvad tænker du mon, når jeg skriver dette? 

Så du kan godt høre, at jeg vil råde dig til at prøve at glemme ham, også fordi det faktisk er ulovligt for en mand på 26 at have et kærlighedsforhold til en pige på 14 år, hvis der er noget seksuelt. Jeg ved godt, at det slet ikke er nemt at glemme en fyr, som man er vild med. Men måske der er andre i din omgangskreds, som er ligeså søde? 

Jeg vil råde dig til at snakke med en voksen omkring din situation. Én som du stoler på. Det kan være en af dine forældre, en lærer, pædagog eller lignende. Dét siger jeg fordi, at det kan være en god idé at snakke med nogle om sine tanker, så du ikke går med det alene. 

Håber du kan bruge svaret. Held og lykke og pas godt på dig selv! 

Mange hilsner,
Marianne/SletDet

(Juli, 2019)