Foto: Red Barnet/Ulrik Jantzen

Nogen udgiver sig for at være mig på Snapchat

Hej SletDet 

Hvad gør jeg, når andre opretter profiler og udgiver sig for at være mig (Snapchat). Der er en person, der har udgivet sig for at være mig på Snapchat, og har skrevet klamme overskridende beskeder til piger. Kan jeg melde det eller noget? Det er meget grænseoverskridende for mig også.

Håber på jeres hjælp.

_______________

Svar fra SletDet

 

Hej

Din frustration er forståelig. Det er ulovligt, hvis nogen har brugt dit billede eller din email og udgiver sig for at være dig.

Den hurtigste vej er faktisk at få fat i dem, der står bag. Hvis du ved, hvem det er, kan du overveje, om der er nogen ældre venner eller familie, som du kan få til at hjælpe med at kontakte dem og bede dem stoppe.

En anden vej, som jeg bestemt synes, du også kan gå, er at kontakte snapchat. De har en supportafdeling, hvor de netop tager sig af denne slags situationer. 'Impersonation' er den kategori af anmeldelser, der handler om at andre opretter og sender snaps med andres identitet. Skriv kort, hvad det handler om til Snapchats supportside. Hav tålmodighed og skriv eventuelt flere gange. Det kan godt tage tid og flere henvendelser.

Desværre kan der jo oprettes nye profiler imens. Hvis det bliver alvorligt på den måde, at der bliver sendt blufærdighedskrænkende billeder eller trusler til pigerne, så overvej at melde det til politiet eller start med at kontakte SSP i din kommune, der er er tit folk, som er vant til at hjælpe med denne slags sager.

Jeg håber, du kan bruge svaret.

Mange hilsner
Marianne/SletDet

(22. marts 2016)

Se også SletDets slettevejledning til Snapchat.

 

SletDet