Falske datingprofiler i mit navn

Hej

Jeg vil lige høre, hvad kan man gøre, hvis der er nogen, der har oprettet falske profiler i ens navn på diverse dating/sexsider?

For nu sidder de og kontakter mig på Facebook, og jeg har henvendt mig til selve dem, der står for siden for at slette den profil, men det gør de ikke.

 

________________

Svar fra SletDet


Hej

Tak for dit spørgsmål og godt, du skriver. Det er en rigtig ubehagelig situation, at nogen opretter falske profiler i ens navn.

Det undrer mig meget, at personerne bag sex/datingsiderne ikke har slettet profilerne. For det strider formodentlig imod sidernes vilkår at oprette falske profiler. Det burde ikke være noget, de er interesseret i. Det synes jeg, du skal prøve at skrive til dem, selvom du har kontaktet dem forgæves tidligere.

Men det allerførste, du kan gøre, er at tjekke dine privatlivsindstillinger på Facebook. Det er en god ide at have en lukket profil, så det ikke er hvem som helst, der har adgang til dine billeder og dine personlige informationer. Du kan også indstille Facebook sådan, at du ikke kan få beskeder fra fremmede. På den måde undgår du at blive kontaktet på en chikanerende måde igen. Men inden du blokerer for beskeder fra fremmede, synes jeg, du skal skrive til dem én gang til.

Kender du personerne, der står bag de falske profiler? Uanset hvad, er det, de gør, ulovligt ifølge straffeloven. Mit bedste råd til dig er, at du skal skrive til personerne, at du vil politianmelde dem, hvis ikke de straks sletter profilerne. Læs mere om om straffelovens paragraffer om netop denne type sager.

Du kan derefter vælge, om du faktisk vil politianmelde sagen. For det er i mine øjne en alvorlig forbrydelse, de begår. På den anden side er det desværre vores erfaring, at politiet ikke prioriterer den type sager, så du kan risikere, at din sag havner i en bunke med lignende sager, som politiet ikke gør det store for at opklare. På den anden side kan der ikke ske noget ved at gøre det – så gør det, hvis du har overskud til det. Det er vigtigt, at du gemmer så mange informationer om sagen som muligt – hvordan profilerne ser ud og meget gerne identiteterne på dem, som står bag profilerne, hvis du har dem.


De bedste hilsner
Sofie/SletDet

(1. juni 2015)

 

 

SletDet