Falsk profil

Hej

Hvad ville der ske, hvis man opretter en falsk profil for at chikanere end eks-kæreste, eller en anden? 

Håber du svarer tak på forhånd,
m-rillo

______________

Svar fra SletDet

Hej m-rillo 

Tak for dit spørgsmål.

Som udgangspunkt skal man altid stå ved, hvem man er. Når man opretter en email eller en profil fx på Facebook eller Instagram eller en af de mange andre sociale medier, så er man faktisk forpligtet til at give de rigtige oplysninger om, hvem man er og om alder mm. Det står i den tekst, man skal klikke ja til, når man opretter profilen.

Jeg ved godt, at der er mange, der bruger at oprette falske profiler. Og i dag er det superlet at oprette email-adresser og så bare slette dem igen, når man er færdig med at bruge dem. Men jeg synes, det er stærkt problematisk. Og da især, hvis en mail-adresse eller en profil skal bruges til at chikanere andre med. Uanset om det er en eks-kæreste eller andre. Faktisk er det aldrig nogen god ide at chikanere andre - hverken på nettet eller i den virkelige verden. Det er altid bedre at snakke sammen på en ordentlig måde. Og hvis man ikke selv kan finde ud af at få det sagt, der skal siges, så må man finde nogen - fx nogle voksne - der kan hjælpe en med det.

Du spørger, hvad der sker, hvis man opretter en falsk profil. Der sker som regel ikke noget ved det - for det er jo svært at vide, hvem der gemmer sig bag den falske profil. Og så alligevel ikke - for det kan godt lade sig gøre at finde frem til den person, der har oprettet profilen. Man kan også finde ud af hvilken computer, profilen er oprettet på og hvor fx mails eller beskeder bliver sendt fra. Det kan man finde ud af ved at spore det ip-nummer, som mails og beskeder er sendt fra. 

Jeg håber, det giver dig svar på dit spørgsmål. Og jeg håber, at du finder ud af at snakke med den eller dem, du måske ellers ville have kontaktet via en falsk profil.

Med gode hilsener til dig

Gitte/SletDet

(2. juni 2014)