Mobbet på grund af billede på FB - hvad gør jeg forkert?

Hej,

Jeg vil gerne få mere at vide om, hvordan det kan være, at folk bare kan poste noget på FB el. lign. uden at det har konsekvenser. Selv er jeg blevet mobbet i ca. 8 år pga. en postede et billede af mig, der ikke kunne slettes. I hverdagen har jeg det "godt", men på internettet bliver jeg mobbet.

Derfor er mit spørgsmål:

  • Hvad kan jeg gøre for at stoppe det?
  • Hvad er det, jeg gør forkert?
  • Hvordan kan jeg få hjælp?
  • Hvem kan hjælpe mig?
  • Er der flere, der har prøvet dette?
  • Hvorfor hjælper det ikke, når jeg blokerer en person?

___________________

Svar fra SletDet

Kære dig,

Tak for dit spørgsmål til SletDet.

Det lyder som en svær situation du står i. Det er meget ubehageligt at blive mobbet, og 8 år er meget lang tid.

Jeg forstår godt, at du er meget frustreret, og at der er mange spørgsmål, som du gerne vil have svar på.

Først og fremmest vil jeg gerne sige til dig, at du ikke har gjort noget forkert. Det er ikke okay, at nogen har postet et billede af dig, hvis du ikke har givet tilladelse – det er faktisk ulovligt.

Desværre er der mange eksempler på, at børn og unge bruger billeder og videoer på nettet til at mobbe hinanden med, så du er slet ikke den eneste der har prøvet det.

Har du mon en voksen du kan tale med- dine forældre eller måske en lærer? Det tror jeg ville hjælpe dig. Hvis nogen fra din klasse eller skole er involveret, kan det også være, at din lærer kan sørge for, at I i klassen taler om, hvordan I er overfor hinanden på nettet. Det hjælper tit at tale med en voksen om sine problemer, selvom det nogle gange kan være svært at få fortalt. Hvis du synes det er svært, kan du printe dette svar ud og vise det til den voksne, som du vil tale med det om. Det kan være en god måde, at få gang i snakken.

Hvis du ved, hvor det billede du bliver mobbet med ligger på nettet, kan du melde det til det sociale medie, som det ligger på. Det vil vi gerne hjælpe dig med. Det kan også være, at det sociale medie kan hjælpe med at blokere den person, som skriver til dig.

Du er meget velkommen til at skrive til os igen, eller ringe til os tirsdag eller torsdag mellem 14 og 16.

Mvh. Mai,
SletDet

(10. november 2017)

SletDet