Jeg får ubehagelige beskeder

Hej med jer

#Spørgsmål #1

Jeg er en pige på 15, og der er en dreng fra min klasse, der er meget vild med mig. Han skriver alt muligt om, at han gerne vil ses og være sammen med mig. Det er begyndt at blive ubehageligt. Jeg er bange for, at han vil mere end det. Men jeg ved ikke, om jeg skal skrive fra eller fortælle ham, at jeg ikke har lyst. Hvad skal jeg gøre? 

Spørgsmål #2

Hej
Jeg er en pige på 15, og der er en dreng, der har fundet mig over Facebook og er begyndt at skrive rigtig meget til mig. Han skriver klamme ting, som at han vil i seng med mig og tage min mødom. Hvad skal jeg gøre?

_______________

Svar fra SletDet

Kære piger på 15 år. 

I har begge to ret til at sige stop og sige fra, når I oplever, at det, der bliver skrevet til jer, bliver klamt eller ubehageligt. Et venskab skal bygge på, at begge respekterer hinanden og gør hinanden glade. 

Det kan selvfølgelig være svært at være den, der siger stop og bliver skældt ud for det, men I skal passe på jer selv og sige fra, når jeres grænser bliver overtrådt. Der vil helt sikkert være andre mere søde drenge, som I kan få et venskab med. 

De bedste hilsner
Kuno Sørensen, psykolog, SletDet

(19. juni 2015)

SletDet