Spørgsmål om SletDet-rådgivningens arbejde

Hej

Har du nogensinde oplevet, at der var en person som var blevet mobbet på de sociale medier?

Hvad plejer I at sige til dem, der kommer ind og vil snakke med jer?

Hvilken virkning har de børn, du snakker med?

_________________

Svar fra SletDet

Kære dig
Tak for dine spørgsmål.

Mange børn oplever desværre at blive mobbet gennem de sociale medier. En undersøgelse har vist at 21% har oplevet mobning gennem de digitale medier i løbet af det sidste år. Nogle af dem søger hjælp hos os. Du kan læse de spørgsmål om mobning og konflikter, som vi har fået, og vores svar her

Hvis folk skriver til os, hjælper vi dem med, hvad de kan gøre for at få den digitale mobning til at stoppe. Vi fortæller dem blandt andet, at det ikke er deres egen skyld, at de bliver mobbet, og at det ikke er ok. Hvis man bliver mobbet, handler det ikke om personen, men omkring klassens måde at være sammen på. Det skal stoppes. Derudover anbefaler vi dem at søge hjælp hos en voksen – børn kan nemlig ikke stoppe mobning selv, der er altid brug for hjælp fra voksne. Det er nemlig de voksnes ansvar, at børnene har det godt. 

Vi ved desværre ikke altid, hvilken virkning det har, når vi besvarer spørgsmål fra børn og unge, fordi de ikke altid vender tilbage igen og fortæller om det. Men generelt set ved vi, at det at snakke med nogen om, hvordan man har det, kan gøre en forskel for mange. 

Håber dette var svar på dine spørgsmål.

Mange hilsner
Penille/SletDet

(Januar, 2020)

SletDet-grafik