Jeg må ikke få Instagram

Hej

Alle i min klasse har Instagram men jeg må ikke få det, og jeg bliver holdt udenfor.

_____________

Svar fra SletDet

Kære du,

Først vil jeg fortælle dig, at dine forældre nok har en god grund til ikke at give dig lov til at få en Instagram-profil. Det er faktisk slet ikke tilladt at have en Instagram-profil, når man er under 13 år. Jeg er sikker på, at dine forældre ikke er ude på at straffe dig, men blot forsøger at beskytte dig. 

Jeg vil gerne fortælle dig lidt om nogle af de problemer andre børn og unge somme tider har med Instagram. Når man er under 13 år, kan det være svært at vide, hvilke billeder det er okay at dele på nettet. Du har måske oplevet, at nogen fra din klasse er kommet til at lægge billeder på Instagram, som de har fortrudt. Måske har de lagt billeder ud af andre, som blev kede af det. Det kan også være, at nogen bliver drillet eller får onde kommentarer på deres billeder. Derfor er det vigtigt, at man er gammel nok til at bruge Instagram. 

Men jeg kan godt forstå, at du synes, det er svært at blive holdt udenfor, fordi du ikke har Instagram. Det er aldrig rart at blive holdt udenfor, og det er en rigtig svært situation at stå i. Måske kan du tale med en god veninde eller ven og fortælle, at du faktisk er ked af ikke at kunne være med, og om de andre ikke vil være med til også at tale om nogle andre ting, fx. nogle af de ting som sker IRL. Hvad tænker du om det? 

Derudover vil jeg råde dig til at tage en snak med dine forældre, hvis du ikke allerede har prøvet det. Prøv at fortæl dem, hvorfor du gerne vil have Instagram, og at du føler dig udenfor. Måske dine forældre åbner lidt op, hvis de ved, hvordan du har det? Og måske i så kan lave en aftale, som i begge er tilfredse med?

Bedste hilsner,
Nana/SletDet

(Januar, 2020)