Slettevejledning til Snapchat

Illustration: Stine Spedsbjerg

Få hjælp til at slette indhold på Snapchat

Herunder kan du finde vejledninger i, hvordan du:

  • sletter snaps, du har delt i din historie (My story)
  • sletter snaps og chatbeskeder, du har sendt til andre
  • sletter, anmelder eller blokerer andre brugere
  • anmelder andres historie (My story) eller snaps, der er sendt til dig  
  • sletter din profil

Slet en snap fra din historie (My story)

Hvis du vil slette en Snap, du selv har delt i din historie, skal du gøre sådan her:

  1. Gå til din historie
  2. Åben den Snap, du gerne vil slette
  3. Hold Snappen inde 
  4. Klik på symbolet af skraldespanden, hvor der står 'Slet' 
  5. Klik på ’Slet’ i boksen, som vises
  6. Din Snap er nu slettet fra din historie

Vær opmærksom på, at nogen kan have set din Snap og eventuelt have taget et screenshot (et billede af skærmen) i den tid, din Snap har ligget i din historie.

Slet en sendt snap, chatbesked eller samtale

  •  Slet en sendt Snap

Den eneste måde, du kan slette et billede, som du allerede har sendt, er ved at slette din Snapchat-profil, inden modtageren åbner din Snap.

Nederst på denne side kan du se, hvordan du sletter din Snapchat-profil.

Det virker i de fleste tilfælde at slette sin profil, men ikke altid. Det er fordi, der er mange ting, der påvirker hvordan Snaps bliver sendt og leveret.

  • Slet en chatbesked 

Vil du slette en chatbesked sendt i Snapchat, skal du holde fingeren inde på beskeden, indtil du får mulighed for at trykke 'slet'. Klik derefter 'Slet Chat'

Dette virker kun, hvis modtageren ikke har åbnet beskeden endnu. 

  • Slet en hel samtale  

Vil du slette en hel samtale i Snapchat, skal du holde fingeren på brugeren under 'Venner', indtil du får mulighed for at vælge 'Mere'.

Herefter skal du klikke på 'Ryd samtalehistorik' og herefter 'Ryd'. 

 

Har modtageren taget et screenshot?

Hvis modtageren har taget et screenshot, altså et billede af skærmen, eller på anden måde gemt din Snap, så kan den kun slettes af personen selv.

Sig til modtageren af snappen, at du vil have, personen skal slette billedet. Hvis ikke personen vil slette billedet, er det en god idé at fortælle det til dine forældre eller en anden voksen, som du stoler på. Voksne kan være gode til at understrege alvoren over for modtageren.

Du kan også få hjælp af os i SletDet. Skriv eller ring til os her

Slet, anmeld eller bloker andre brugere

Hvis du sletter en eller flere brugere på Snapchat, kan de ikke længere modtage dine Snaps. De vil dog stadig kunne sende Snaps til dig.

Hvis du blokerer en eller flere brugere på Snapchat, forhindrer du dem i at sende dig flere Snaps, chatbeskeder eller kunne se din historie.

For at slette eller blokere en bruger, skal du gøre følgende: 

  1. Gå til 'Mine Venner' siden ved at swipe til højre 
  2. Hold fingeren inde på den bruger, du ønsker at slette, anmelde eller blokere 
  3. Klik på 'Mere' 
  4. Vælg enten 'Rapportér, 'Blokér' eller 'Fjern ven' 
  5. Følg anvisningen på skærmen, og vælg en årsag

Anmeld andres historie (My story) eller snaps

Hvis du vil anmelde andres historie (My story), skal du gøre følgende: 

  1. Find den story, som du gerne vil anmelde 
  2. Hold fingeren inde på story, til der dukker et lille flag op (🏳️) 
  3. Klik på flaget 
  4. Vælg en årsag til, at du vil anmelde en anden brugers story. 

Hvis du vil anmelde en snap, som er blevet sendt til dig, skal du gøre følgende:

  1. Hold fingeren inde på den snap, du har fået tilsendt, indtil der dukker et lille flag op (🏳️) 
  2. Klik på flaget 
  3. Vælg en årsag til, at du vil anmelde den snap, du har fået tilsendt. 

 

Slet profil fra Snapchat

Hvis du vil slette din profil på Snapchat, skal du bruge en computer. Du kan ikke slette din profil over appen på telefonen. 

Du sletter din profil på Snapchat sådan her:

  1. Gå til Snapchats sletteside
  2. Skriv dit brugernavn og din adgangskode
  3. Sæt ’hak’ i boksen for at bekræfte, at det er dig, der logger ind og ikke en hacker-robot
  4. Klik på ’Log ind’
  5. Indtast dit brugernavn og din adgangskode igen
  6. Klik på ’fortsæt’

Du har nu slettet din profil på Snapchat. Vær opmærksom på, at Snapchat gemmer din profil i 30 dage, hvor den ikke vil være synlig for andre. Men hvis du logger ind igen med dit brugernavn, så genskabes profilen. Log derfor ikke ind, hvis du fortsat gerne vil slette din profil.

(Siden er sidst opdateret d. 13/8-2019)