Slettevejledning til F3

Illustration: Stine Spedsbjerg

F3 – Slettevejledning

F3 er en medieplatform, hvor man anonymt kan stille spørgsmål til hinanden. Nogle gange kan det være godt, at man har mulighed for at være anonym, men det kan også føre til, at man modtager ubehagelige spørgsmål.

Herunder kan du finde vejledninger i, hvordan du:

  • sletter et spørgsmål, svar eller billede, du selv har delt
  • anmelder et spørgsmål, svar eller billede, andre har delt
  • hvordan du sletter din profil

Hvis du har brug for hjælp, er du meget velkommen til at kontakte os her på SletDet.

Slet dit eget spørgsmål, svar eller billede

Sådan sletter du et spørgsmål, svar eller billede, som du selv har delt:

  1. Find det spørgsmål, svar eller billede, som du gerne vil slette.
  2. Klik på de tre prikker ud for spørgsmålet
  3. Klik på ‘slet’
  4. Du bliver nu spurgt, om du gerne vil fjerne/slette dit svar til spørgsmålet. Her skal du klikke ’slet’

Anmeld eller bloker andres spørgsmål, svar eller billede

Hvis du finder et spørgsmål, svar eller billede på F3, som omhandler dig, og som du gerne vil have slettet, er der forskellige ting, du kan gøre.

Hvis du ved, hvem personen er, så er det en god idé først at spørge personen, om de vil slette det. Hvis de ikke vil det, så bliver du nødt til at anmelde det, som du gerne vi have slettet, til F3.

Herunder kan du læse, hvordan du kan anmelde eller blokerer andres spørgsmål, svar eller billede til F3:

  1. Find opslaget, du vil anmelde
  2. Klik på de tre prikker ud for opslaget
  3. Klik på 'Rapporter’ eller ‘Bloker’
  4. Vælg en årsag til, at du gerne vil have materialet anmeldt eller blokeret

Anmeld eller bloker en profil

Hvis du vil anmelde eller blokerer en anden brugers profil, skal du gøre sådan:

  1. Gå ind på den profil, du vil anmelde
  2. Klik på de tre prikker øverst i højre hjørne
  3. Klik på ‘Bloker bruger’
  4. Vælg en årsag til, at du gerne vil blokere profilen

Dette gør, at brugeren ikke kan stille dig flere spørgsmål

Deaktiver eller slet din profil

Du kan deaktivere din profil på F3. Det betyder, at andre ikke længere kan se profilen, men at indholdet (og din data) stadig er gemt på F3’s servere. Du kan også slette din profil, så indholdet på din profil bliver slettet.

Deaktiver profil på F3

  1. Klik på din profil
  2. Åben sidemenuen ved at klikke på 'tandhjulet’ øverst i højre hjørne
  3. Klik på ’Deaktiver konto’ nederst på siden
  4. Du bliver nu spurgt, om du gerne vil deaktivere din konto. Her skal du klikke ’deaktiver’.
  5. Skriv dit password for at bekræfte, at du gerne vil deaktivere din konto og dermed gøre din profil usynlig for andre.
  6. Slet derefter F3-appen på din telefon

Det er vigtigt, at du ikke logger ind igen, medmindre du er sikker på, at du gerne vil aktivere din profil igen – og dermed lade andre se den. Når du logger ind, bliver din konto nemlig aktiveret igen.

Slet profil på F3

  1. Åben sidemenuen ved at klikke på 'tandhjulet’ øverst i højre hjørne
  2. Klik på 'Feedback’
  3. Skriv en mail til F3, hvor der står, at du gerne have din profil og dine data slettet fra appen
  4. Få evt. hjælp fra en voksen eller af os fra SletDet til at formulere mailen
  5. Klik på ‘send’ i højre hjørne
  6. Slet derefter F3-appen på din telefon

Der kan nu gå op til 30 dage, før din profil bliver slettet. Det er vigtigt, at du ikke logger ind igen, medmindre du er sikker på, at du gerne vil aktivere din profil igen – og dermed lade andre se den. Når du logger ind, bliver din konto nemlig aktiveret igen.