Slettevejledning til ask.fm

Få hjælp til at slette fra ask.fm

Ask.fm er et socialt medie, hvor man kan stille hinanden spørgsmål. Da man kan være helt anonym, oplever mange desværre at få ubehagelige spørgsmål. Husk, at du altid selv bestemmer, hvad du har lyst til at svare på, eller om du har lyst til at sende et billede.

Herunder kan du finde vejledninger i, hvordan du:

  • sletter et spørgsmål, svar eller billede, du selv har delt
  • anmelder et spørgsmål, svar eller billede, andre har delt
  • hvordan du sletter din profil

Du kan godt skrive til ask.fm på dansk, men de svarer hurtigere, hvis du skriver på engelsk. Skriv derfor på engelsk, hvis du kan. Du kan eventuelt få hjælp af en voksen eller af os her på SletDet til at skrive på engelsk. 

Slet dit eget spørgsmål, svar eller billede

Sådan sletter du et spørgsmål, svar eller billede, som du selv har delt:

  1. Find det spørgsmål, svar eller billede, som du gerne vil slette.
  2. Klik på de tre prikker nederst til højre under spørgsmålet.
  3. Du bliver nu spurgt, om du gerne vil fjerne/slette dit svar til spørgsmålet. Her skal du klikke ’slet’.

Anmeld andres spørgsmål, svar eller billede

Hvis du finder et spørgsmål, svar eller billede på Ask.fm, som omhandler dig, og som du gerne vil have slettet, er der forskellige ting, du kan gøre.

Hvis du ved, hvem personen er, så er det en god idé først at spørge personen, om de vil slette det. Hvis de ikke vil det, så bliver du nødt til at anmelde det, som du gerne vi have slettet, til Ask.fm.

Herunder kan du læse, hvordan du kan anmelde andres spørgsmål, svar eller billede til Ask.fm:

Send anmeldelsen fra dit feed (listen over spørgsmål) 

  1. Find opslaget, du vil anmelde
  2. Klik på de tre prikker nederst i højre hjørne af opslaget
  3. Klik på 'report'
  4. Ask.fm spørger dig om, hvorfor du vil anmelde opslaget. Vælg den mulighed, som passer bedst. 

Send anmeldelsen fra din indbakke med spørgsmål

  1. Klik på de tre prikker ved siden af spørgsmål
  2. Vælg 'report'

Anmeld en profil

Hvis du vil anmelde en anden brugers profil, skal du gøre sådan:

  1. Gå ind på den profil, du vil anmelde
  2. Klik på flaget øverst

Deaktiver eller slet din profil

Du kan deaktivere din profil på ask.fm. Det betyder, at andre ikke længere kan se profilen, men at indholdet stadig er gemt. Du kan også slette din profil, så indholdet på din profil bliver slettet. 

Deaktiver profil på ask.fm

Du deaktiverer din profil på Ask.fm sådan her:

  1. Åben sidemenuen ved at klikke på symbolet med de tre små linjer øverst i venstre hjørne.  
  2. Klik på ’Indstillinger’
  3. Klik på ’Konto’
  4. Klik på ’Deaktiver konto’
  5. Skriv dit password for at bekræfte, at du gerne vil deaktivere din konto og dermed gøre din profil usynlig for andre. 

Det er vigtigt, at du ikke logger ind igen, medmindre du er sikker på, at du gerne vil aktivere din profil igen – og dermed lade andre se den. Når du logger ind, bliver din konto nemlig aktiveret igen.

Slet profil på ask.fm

Du kan slette din bruger på ask.fm her.