Gratis ressourcer

Illustration: Stine Spedsbjerg

Faghæfte: Et øjeblik for dig, et ungdomsliv for mig

I Red Barnet har vi flere forskellige indsatser, som bidrager til både forebyggelse og bekæmpelse af digitale sexkrænkelser mod børn og unge, og som gør vores organisation til vidensførende på området digitale sexkrænkelser. Med nærværende faghæfte ønsker vi i Red Barnet at formidle vores viden, så fagpersoner kan blive opdateret omkring tendenserne, konsekvenserne og udfordringerne forbundet med digitale sexkrænkelser blandt unge.

Faghæftet indeholder viden fra undersøgelser og forskning samt fra vores rådgivning SletDet og fra unge, som har oplevet en digital sexkrænkelse på egen krop.

Hent faghæftet 'Et øjeblik for dig, et ungdomsliv for mig' (pdf).

Folder: Nøgen på nettet - gratis mini-guide til unge

Hvad gør man, hvis intime billeder er blevet delt ufrivilligt? Hvornår er det ulovligt? Er der noget, man kan gøre for at begrænse spredning - og hvem kan man tale med?

Dette kan unge finde svar på i den lille folder 'Nøgen på nettet'. Som underviser eller skoleleder kan du gratis få tilsendt en pakke med 200 foldere til din skole.

Folderen kan bruges i undervisningen eller lægges frem i biblioteket- eller i kantinen.

Se 'Nøgen på nettet' (pdf).

Folder: Når børn og unge deler intime billeder på nettet

Red Barnet har udgivet hæftet 'Når børn og unge deler intime billeder på nettet'. Hæftet er henvendt til fagfolk, som kan have udbytte af et mere nuanceret blik på det digitale teenageværelse.

Hent 'Når børn og unge deler intime billeder på nettet' (gratis).

Videoklip: Er du blevet delt?

Herunder kan du se en kampagnefilm for SletDet.

Brug meget gerne filmen i undervisningen og fortæl gerne børn og unge, at de kan kontakte os her på SletDet, hvis de har fået delt private og grænseoverskridende informationer, billeder eller videoer på internettet.

">

Mere fra Red Barnet