Om SletDet

 

Hvad kan SletDet hjælpe med?

Du kan kontakte rådgiverne fra SletDet, hvis du oplever, at private, grænseoverskridende eller krænkende informationer, billeder eller videoer deles uden dit samtykke – altså uden, at du har givet lov eller lignende. 

Vi kan guide dig, hvis du oplever, at dine private, grænseoverskridende eller krænkende informationer, billeder eller videoer bliver delt uden din tilladelse. Det kan for eksempel være et billede af dig i bikini eller undertøj på Instagram, som du ikke synes, er rart, at alle kan se, et portrætbillede af dig på en andens datingprofil, et billede fra festen i fredags, hvor du har kastet op udover dig selv, som deles rundt på sms eller en hadeside om dig på Facebook.

Vi kan fortælle dig helt konkret hvilke rettigheder du har, og hvad du kan gøre for at begrænse skaden. Vi kan hjælpe dig med at få slettet hadesider, grupper og kopier af billeder og videoer, og i nogle tilfælde kan vi også kontakte de sociale medier for dig eller gode voksne på din skole – men kun, hvis du selv ønsker det. 

Rådgiverne arbejder i Red Barnet. SletDet er en del af Red Barnet. Rådgiverne ved en masse om børn og unge og de svære situationer, der kan opstår, når man bruger sociale medier. 

Hvem er rådgiverne i SletDet?

Per Frederiksen er psykolog i Red Barnet. Foruden at være rådgiver på SletDet er Per også projektleder for AnmeldDet, der bekæmper overgrebsmateriale af børn. Dertil er Per en af Red Barnets talspersoner i sager, der vedrører vold og seksuelle overgreb mod børn og unge.

Mai Holm Hviid er udannet antropolog. Hun har et særligt fokus på unge, seksualitet og identitetsudvikling. Hun besvarer henvendelser i rådgivningen en gang om måneden og arbejder ellers med at udbrede og udvikle SletDet-rådgivningen, så den kan blive endnu bedre, og så endnu flere børn, unge forældre og fagpersoner kan få gavn af den.

Kuno Sørensen er uddannet psykolog og har arbejdet mange år med rådgivning og behandling af familier som har vanskeligheder. Ansat i Red Barnet siden  2001 med fokus på børn og unges trivsel på internettet, og har været med til at udvikle undervisningsmaterialer og holde oplæg om sociale medier. Kuno udtaler sig ofte i medierne om fx problemer med mobning og overgreb på de sociale medier.  

Rebecca Cronfeld er uddannet socialrådgiver med en kandidat i socialt arbejde. Har en baggrund som sagsbehandler for børn og unge, og som rådgiver på BørneTelefonen.  I Red Barnet arbejder Rebecca primært som rådgiver på SletDet. Derudover holder hun oplæg og workshops for Red Barnets frivillige.

Kan du være anonym?

Vi behandler din henvendelse fortroligt, og vores rådgivere har tavshedspligt.

Vi spørger om din e-mailadresse for at kunne svare dig direkte. Vi indsamler også data om alder og køn fra de personer, som kontakter os. Det er for, at vi kan danne os et billede af, hvilke aldersgrupper der er udsat for ubehagelige oplevelser online.

Hvis du bliver udsat for vold eller omsorgssvigt, så siger loven dog, at vi skal fortælle det til kommunen eller politiet om din situation, så de kan sørge for, at der bliver passet på dig.

Per, Mai, Kuno og Rebecca

Kan du være anonym?