Om SletDet Rådgivningen

Hvad kan SletDet Rådgivningen hjælpe med?

Børn og unge under 18 år 

Du kan kontakte rådgiverne fra SletDet Rådgivningen, hvis du har oplevet noget ubehageligt på nettet. Det kan være, du oplever, at grænseoverskridende eller krænkende informationer, billeder eller videoer deles uden dit samtykke – altså uden, at du har givet lov. Det kan også handle om andre ubehagelige oplevelser, såsom mobning, hacking eller stalking.  

Vi kan fortælle dig helt konkret hvilke rettigheder du har, og hvad du kan gøre for at begrænse skaden. Vi kan hjælpe dig med at få slettet hadesider, grupper og kopier af billeder og videoer, og i nogle tilfælde kan vi også kontakte de sociale medier for dig eller gode voksne i dit netværk – men kun, hvis du selv ønsker det.  

Forældre

Få rådgivning og gode råd til, hvordan du kan hjælpe dit barn, hvis de oplever digital mobning og krænkelser på nettet. Du kan også få råd til, hvordan du kan åbne dialogen med dit barn om oplevelser  nettet og sociale medier, så du kan blive klogere på, hvad de laver, og hvem de er i kontakt med. 

På vores forældresite kan du også finde en række gode råd og information om, hvordan du kan blive bedre til at tale med dit barn om deres oplevelser på nettet. Find gode råd til, hvis du er bekymret for om dit barn bliver mobbet på nettet og råd til hvordan du kan tale med dine børn om ubehagelige og krænkende oplevelser på nettet. 

Fagpersoner

Du kan få rådgivning til, hvordan du kan håndtere sager med mobning på nettet og digitale krænkelser, som du er vidne til. Du kan også få råd til, hvordan du kan åbne dialogen omkring digitale krænkelser med de børn, som du er i kontakt med gennem dit arbejde.   

Kan du være anonym?

Vi behandler din henvendelse fortroligt, og vores rådgivere har tavshedspligt. 

Vi spørger om din e-mailadresse for at kunne svare dig direkte. Vi indsamler også data om alder og køn fra de personer, som kontakter os. Det er for, at vi kan danne os et billede af, hvilke aldersgrupper, der er udsat for ubehagelige oplevelser online. 

Hvis du bliver udsat for vold eller omsorgssvigt, så siger loven, at vi skal fortælle det til kommunen eller politiet om din situation, så de kan sørge for, at der bliver passet på dig. 

Hvem er rådgiverne?

Rådgiverne er alle specialiseret indenfor ungdom, sociale medier og digitale krænkelser. Alle rådgivere er rolige og lytter til din historie – og vi dømmer ikke. Alle, der kontakter os mødes med seriøsitet, varme og anerkendelse. 

Det er dig, der bestemmer, hvad vi skal snakke om – og det er din historie, der er i fokus. Vi har talt med mange børn og unge, der har været udsat for en digital krænkelse, og vi synes ikke, at det er pinligt. Vi synes, at det er modigt, at du kontakter os. 

Vi tilbyder professionel rådgivning

Vi er akkrediteret af RådgivningsDanmark. Akkreditering er et kvalitetsstempel, der betyder, at vi lever op til branchens fælles standarder for rådgivning.  

Læs mere om SletDet Rådgivningens værdier, organisering i Red Barnet samt rådgiverne her

Få personlig rådgivning om digitale krænkelser her

TAK TIL VORES SAMARBEJDSPARTNER