Mobbet med en gammel Youtube-video

hvad gør jeg?

 

Jeg er så ked af det, for jeg bliver mobbet med en gammel Youtube-video.

Jeg kan ikke slette videoen, fordi jeg har glemt koden. Det hele virker så håbløst lige nu. Kan i hjælpe mig?

 

Se videoen med tre gode råd fra vores rådgiver Caroline

 

Mobning handler grundlæggende om, at alle mennesker har behov for at være en del af et fællesskab. Selvom det kan lyde mærkeligt, så er mobning faktisk en måde at skabe et fællesskab på. Et fællesskab, hvor det man er fælles om, er at være imod nogle andre. Mobningen sikrer på den måde, dem der mobber, en plads i et fællesskab, som de måske ikke ellers ville have haft, eller som de er bange for at miste.  

Mobning på nettet handler altså om selv at få en plads i et fællesskab ved at udelukke nogen andre fra det. Man kan mobbe på forskellige måder, fx gennem tarvelige kommentarer eller rygtespredning. Man kan også blive mobbet med noget, der befinder sig online, fx en gammel video, der bliver gjort grin med.     

Hvis man bliver udsat for mobning på nettet, kan man hurtigt komme til at tænke negative tanker om sig selv. Man kan føle sig ensom og holdt udenfor. Nogle gange kan mobning på nettet føles endnu værre end mobning i den fysiske verden, fordi man ikke kan “flygte” fra mobningen. Derfor er det vigtigt, at man er modig nok til at fortælle en voksen om mobningen 

  • Mobning er aldrig okay 
  • Du har ikke gjort noget forkert
  • Mobningen skal stoppes - få hjælp til at sige fra

Genvind kontrollen over din Youtube-konto

Vi oplever, at mange børn og unge har svært ved at huske deres brugernavn eller kodeord til nogle sociale medier. Derfor har vi lavet en guide, der hjælper med at genvinde kontrollen over profilen. 

Se også

Se flere gode råd fra SletDet Brevkassen

Om SletDet Brevkassen

Alle spørgsmål fra SletDet Brevkassen er baseret på rigtige henvendelser til SletDet Rådgivningen.

Alle spørgsmål er anonymiseret og kan i nogle tilfælde være en sammenskrivning af flere henvendelser.