Trusler om at dele mavebillede

Hej

En dreng truer med at dele et mavebillede, han har af mig.

Hele episoden skete over Snapchat, så derfor er alle beskeder (også dem hvor han truer mig) slettet, da Snapchat automatisk sletter dem. Hans profil er ovenikøbet falsk - så er rigtig rigtig bange for, at politiet hverken vil eller kan opspore ham.

Har oplevet før, hvor politiet ikke har ville hjælpe, tror I at de måske kan finde drengen?

________________

Svar fra SletDet
 

Kære dig 


Det lyder til, at du er klar over, at det er ulovligt at true andre til at sende billeder. Det er godt, for du har ikke gjort noget forkert. Det er bare virkelig ikke rart at miste kontrollen med sine private billeder. Lad dig aldrig true til at sende eller gøre noget – det bliver næsten altid bare værre.


Nu kender jeg ikke sagen i detaljer, men jeg tror, du har ret i, at politiet ikke altid prioriterer mavebilleder/topløs-billeder. Jeg tænker dog, at det er en god ide at anmelde det, hvis personen har lokket dig til at at sende billede og bagefter har truet dig med at dele dit billede. Måske er det svært at opklare sagen, hvis det er en falsk profil, men måske er du en af mange, som kan afsløre, hvem der står bag.

Men for at komme videre – og i det hele taget – så er det en rigtig god ide at dele dine oplevelser med en voksen, der kan hjælpe dig- måske din mor? Det kan godt være, det føles pinligt og grænseoverskridende, men tro mig, forældre forstår nogle gange mere, end man tror.

En voksen vil også kunne hjælpe med at kontakte personen (hvis du kender ham og har hans Snapchat/andre kontaktoplysninger). Fortæl ham, at:

  1. Det er ulovligt at dele andres private billeder uden at have fået lov
  2. Det er ulovligt at true andre eller afpresse andre for billeder
  3. Du forventer, at han sletter billedet helt
  4. Du forventer et svar, hvor han bekræfter, at han har slettet billedet
  5. At du ellers vil gå videre med sagen til politiet.


Jeg håber, du kan bruge svaret. Du er velkommen til at skrive igen, hvis du har spørgsmål.

Mange hilsner,
Marianne

(April, 2020)

SletDet