Trusler fra udlandet om at få delt indhold

Hej

Hvad gør jeg, hvis en person, der bor i et andet land, truer mig med at lægge det op?

Mvh hilsen. Den bange

_______________________

Svar fra SletDet

Kære dig

Mange tak for dit spørgsmål. Det lyder som om, at du er i en rigtig svær situation, og jeg vil rigtig gerne hjælpe dig så godt jeg kan.

Du fortæller ikke så meget om, hvad der er sket, hvem der truer dig, eller hvad personen truer dig med at dele. Mit svar til dig bliver derfor lidt generelt. Du er velkommen til at skrive igen lidt mere detaljeret, så kan jeg hjælpe dig lidt mere konkret.

Lige meget hvad, så er det vigtigt for mig at sige, at det ikke er din skyld, det som der er sket – det er personen, som truer dig, der gør noget forkert.

Det er ulovligt ifølge den danske lovgivning at dele billeder videre af andre, som er private eller krænkende, fx intime billeder, så længe at man ikke har fået samtykke til det. Hvis personen truer dig med at dele et privat billede videre, bryder personen altså loven. Det er heller ikke lovligt at true andre, med at dele deres billeder eller presse dem til at sende flere billeder. Hvis personen gør noget af dette, er det vigtigt at du samler alle beviser på det – altså fx tager screenshots af samtaler, billeder osv.

En af de ting, som du kan gøre, for at få personen til at holde op med at true dig, er ved at fortælle ham, at det han gør er ulovligt. Du kan fortælle ham, at du har samlet beviserne, og hvis han ikke gør det, vil du melde det til politiet. Hvis han ikke stopper, så har du jo faktisk også muligheden for at melde det til politiet. Her er det vigtigt, at du kan bruge beviserne til at dokumentere, hvad han har sagt. Den bedste måde at anmelde det til politiet, er ved at gøre det online og efterfølgende ringe til politiet og følge op.

Hvis han alligevel ender med at dele billederne af dig, er det vigtigt, at du også gemmer beviserne på det. Tager screenshots osv. Afhængigt af, hvor han deler billederne henne, kan du enten anmelde dem til de sociale medier (se mere i vores sletteguides). Vær opmærksom på, at billederne skal overtræde de sociale mediers retningslinjer, fx ved at være intime billeder. Hvis du ikke hører noget fra de sociale medier, kan du kontakte os igen, og så kan vi hjælpe dig med at slette det. 

Håber du kan bruge dette svar til noget. Du er meget velkommen til at kontakte os igen, hvis du har behov for det.

Med venlig hilsen
Penille/SletDet

(April, 2020)

SletDet-rådgivningen om trusler om deling fra udlandet